Tapas med andebryst og karamelliserede forårsløg

1 time
Tapas med andebryst og karamelliserede forårsløg

Spansk tapas der minder om bruschetta; her med aioli, stegt andebryst og løg. Mums!

Ingredienser

1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Aioli - hvidløgsmayonnaise

1 Æggeblomme
1 Lille knust fed hvidløg
1 nip fint salt
Friskkværnet peber
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Rapsolie
1 spsk Rapsolie
½ Flute i tynde skiver (ca. 75 g)

Karamelliserede forårsløg

1 spsk Rapsolie
1 spsk Sukker
½ bundt Forårsløg i kvarte (ca. 50 g)
1 nip fint salt

Sådan gør du

Andebryst

  • Rids skindet på andebrystet og drys det med salt og peber.
  • Kom andebrystet i en pande med skindsiden nedad og steg det ved jævn varme i ca. 12 min.
  • Vend det og steg kødsiden i ca. 15 min., til det er gennemstegt.
  • Tag kødet af panden og lad det hvile i ca. 10 min.

Aioli - hvidløgsmayonnaise

  • Pisk æggeblommen godt med hvidløg, salt, peber og halvdelen af citronsaften samt 1 spsk af olien.
  • Pisk resten af olien i, i en tynd stråle.
  • Smag evt. til med resten af citronen, salt og peber og stil aiolien tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Brød

  • Kom olien i en pande og rist brødskiverne i ca. 1 min. på begge sider.
  • Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Karamelliserede forårsløg

  • Kom olie og sukker i panden og lad sukkeret smelte ved jævn varme.
  • Kom forårløgene i panden og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er karamelliserede.

Anretning

  • Smør brødskiverne med lidt af aiolien. Skær andebrystet i tynde skiver og fordel dem på brødskiverne sammen med forårsløgene. Server straks.

Tips

  • Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.
  • Gem resten af aiolien tildækket i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7196 kJ / 1720 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1221 kJ / 292 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16,5 % 11,8 g
Kulhydrat: 13,3 % 9,6 g
Fedt: 70,2 % 23,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/montadito-med-andebryst-og-karamelliserede-forarslog/