Nemt kyllingefad

30 min
Nemt kyllingefad

Kyllingefileter med parmaskinke i en lækker let syrlig sauce af fløde, balsamico og krydderier. Server med fx kartofler, ris eller brød. Nemt og lækkert.

Ingredienser

20 g Smør
4 Kyllingefileter, delt i halve (ca. 500 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Finthakkede oreganoblade
6 skiver Parmaskinke (ca. 70 g)
2½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Mørk balsamicoeddike
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 Lille hakket fed hvidløg
200 g Cocktailtomater
125 g Sukkerærter eller ærter
Oreganoblade

Tilbehør

4 dl Ris eller 1 kg kartofler - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min på hver side.
  • Drys med salt, peber og oregano.
  • Del parmaskiverne og vikl dem om kyllingefileterne. Læg pakkerne i et ovnfast fad.
  • Bland fløde, balsamico, fond og hvidløg og hæld det i fadet.
  • Sæt kyllingefadet i ovnen og steg i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn - eller til kyllingen er gennemstegt.
  • Del ærterne på langs og skær tomaterne i både.
  • Fordel dem i fadet og pynt evt. med oregano.
  • Server kyllingefadet med kartofler, ris eller brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12304 kJ / 2941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

799 kJ / 191 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 22,7 % 10,7 g
Kulhydrat: 38,4 % 18 g
Fedt: 38,9 % 8,4 g
Relateret video Sådan koger du ris

Se hvordan du nemt koger perfekte ris.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/nemt-kyllingefad/