Ostemad med hybenmarmelade

25 min
Ostemad med hybenmarmelade

Giv din ostemad smag af dansk sensommer, med denne dejlige hybenmarmelade.

Ingredienser

Hybenmarmelade - ca. 2½ dl

½ Vaniljestang
150 g Rengjorte hyben
1 Æble i små tern (ca. 75 g)
1 dl Vand
75 g Sukker
2 skiver Rugbrød
20 g Smør
4 skiver Skæreost
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)

Sådan gør du

Hybenmarmelade

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg osten herpå.
  • Kom lidt hybenmarmelade på midten af de 2 ostemadder, pynt med tallerkensmækkere og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5746 kJ / 1373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

954 kJ / 228 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5 g
Protein: 8,9 % 5 g
Kulhydrat: 71,4 % 40,1 g
Fedt: 19,7 % 5,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ostemad-med-hybenmarmelade/