Hybenmarmelade

Hybenmarmelade

30 min
Hæld smagen af sensommer på glas med denne dejlige hybenmarmelade. Hybenmarmelade smager dejligt på brød, men også som tilbehør til blå og gule oste og som topping på grød og yoghurt.

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3301 kJ / 789 kcal

Næringsindhold pr. 100g

821 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,3 g
Protein: 3,1 % 1,5 g
Kulhydrat: 94 % 45,4 g
Fedt: 2,9 % 0,6 g

Ingredienser

Vaniljestang
½
Rengjorte hyben
150 g
Æble i små tern (ca. 75 g)
1
Vand
1 dl
Sukker
75 g