Hybenmarmelade

30 min
Hybenmarmelade

Hæld smagen af sensommer på glas med denne dejlige hybenmarmelade. Hybenmarmelade smager dejligt på brød, men også som tilbehør til blå og gule oste og som topping på grød og yoghurt.

Ingredienser

½ Vaniljestang
150 g Rengjorte hyben
1 Æble i små tern (ca. 75 g)
1 dl Vand
75 g Sukker

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3324 kJ / 794 kcal

Næringsindhold pr. 100g

827 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,9 g
Protein: 2,8 % 1,4 g
Kulhydrat: 94,8 % 46,1 g
Fedt: 2,4 % 0,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hybenmarmelade/