Hybenmarmelade

Hybenmarmelade

30 min
Hæld smagen af sensommer på glas med denne dejlige hybenmarmelade. Hybenmarmelade smager dejligt på brød, men også som tilbehør til blå og gule oste og som topping på grød og yoghurt.

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.
Energiindhold for hele retten:

3324 kJ / 794 kcal

Næringsindhold pr. 100g

827 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,9 g
Protein: 2,8 % 1,4 g
Kulhydrat: 94,8 % 46,1 g
Fedt: 2,4 % 0,5 g

Ingredienser

½ Vaniljestang
150 g Rengjorte hyben
1 Æble i små tern (ca. 75 g)
1 dl Vand
75 g Sukker