Hybenchutney

1 time 25 min
Arbejdstid: 20 min
Hybenchutney

Pluk de smukke hyben, mens du kan, og lav denne lækre hybenchutney med æble og chili. Styrken kan du variere med typen og mængden af chili, du bruger. Hybenchutneyen smager godt som tilbehør til oste og til krydrede varme retter.

Ingredienser

Hybenchutney

500 g Rensende hyben i mindre stykker
300 g Æbler i små tern
1½ dl Vand
1 dl Æbleeddike
1 Citron (usprøjtet), skal og saft heraf
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
250 g Rørsukker

Sådan gør du

Hybenchutney

  • Bring hyben, æbletern, vand, eddike, citronskal og -saft og salt i kog i en gryde.
  • Kog i ca. ½ time ved svag varme og under låg - rør af og til.
  • Tilsæt sukkeret og lad chutneyen koge i ca. 5 min. Smag til.
  • Hæld chutneyen på rengjorte, skoldede glas og lad den køle af. Opbevar hybenchutneyen på køl.

Holdbarheden på hybenchutneyen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon. Er du glad for stærke sager - så tilsæt mere chili.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11374 kJ / 2718 kcal

Næringsindhold pr. 100g

790 kJ / 189 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,8 g
Protein: 3,1 % 1,5 g
Kulhydrat: 94,1 % 43,7 g
Fedt: 2,8 % 0,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hybenchutney/