Hybenchutney
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Pluk de smukke hyben, mens du kan, og lav denne lækre hybenchutney med æble og chili. Styrken kan du variere med typen og mængden af chili, du bruger. Hybenchutneyen smager godt som tilbehør til oste og til krydrede varme retter.
Ingredienser
Hybenchutney
500 g
Rensende hyben i mindre stykker
|
|
---|---|
300 g
Æbler i små tern
|
|
1½ dl
Vand
|
|
1 dl
Æbleeddike
|
|
1
Citron (usprøjtet), skal og saft heraf
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
250 g
Rørsukker
|
---|
Sådan gør du
Hybenchutney
Holdbarheden på hybenchutneyen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon. Er du glad for stærke sager - så tilsæt mere chili.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11374 kJ / 2718 kcal
Næringsindhold pr. 100g
790 kJ / 189 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 3,1 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 94,1 % | 43,7 g |
Fedt: | 2,8 % | 0,6 g |