Hybenchutney

Hybenchutney

60+ min
Pluk de smukke hyben, mens du kan, og lav denne lækre hybenchutney med æble og chili. Styrken kan du variere med typen og mængden af chili, du bruger. Hybenchutneyen smager godt som tilbehør til oste og til krydrede varme retter.

Sådan gør du

Hybenchutney
  • Bring hyben, æbletern, vand, eddike, citronskal og -saft og salt i kog i en gryde.
  • Kog i ca. ½ time ved svag varme og under låg - rør af og til.
  • Tilsæt sukkeret og lad chutneyen koge i ca. 5 min. Smag til.
  • Hæld chutneyen på rengjorte, skoldede glas og lad den køle af. Opbevar hybenchutneyen på køl.

Holdbarheden på hybenchutneyen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon. Er du glad for stærke sager - så tilsæt mere chili.

Energiindhold for hele retten:

11374 kJ / 2718 kcal

Næringsindhold pr. 100g

790 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,8 g
Protein: 3,1 % 1,5 g
Kulhydrat: 94,1 % 43,7 g
Fedt: 2,8 % 0,6 g
Mere inspiration

Prøv at servere hybenchutney til denne wok.

Ingredienser

Hybenchutney
Rensende hyben i mindre stykker
500 g
Æbler i små tern
300 g
Vand
1½ dl
Æbleeddike
1 dl
Citron (usprøjtet), skal og saft heraf
1
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Rørsukker
250 g