Kylling og grøntsager i wok

Kylling og grøntsager i wok

30 min
Vil du gøre det super nemt for dig selv, er det en god idé at lave mad i wok - du har det hele samlet i én gryde. Og så er wokretter typisk fyldt med masser af skønne grøntsager.

Sådan gør du

Hvidløgsdressing
  • Vend fraiche sammen med de øvrige ingredienser og stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.
Kylling og grøntsager
  • Lad halvdelen af olien blive varm i en wok eller stegegryde.
  • Steg kyllingekødet i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Tag kødet op og lad resten af olien blive varm i wokken.
  • Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt broccoli og tomater og steg i yderligere ca. 3 min.
  • Tilsæt sojasauce, fiskesauce, det stegte kyllingekød og salt og varm retten godt igennem.
  • Vend persillekviste i og server med hvidløgsdressing og lune naanbrød.

Du kan vælge grøntsager efter sæson. Denne version er bedst om sommeren, hvor der er danske tomater, broccoli og rødløg. Om vinteren og efteråret kan du fx bruge rodfrugter, kål og æbler.

Energiindhold for hele retten:

6653 kJ / 1590 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 48,2 % 9,6 g
Fedt: 25,5 % 2,3 g
Mere inspiration

Vil du "wokke" mere?

Pad thai
20 min
Pad thai
(25)

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Hvidløgsdressing
2 dl Fraiche
2 Små hakkede fed hvidløg
1 dl Hakket kruspersille
½ tsk Groft salt
Kylling og grøntsager
1 spsk Rapsolie
200 g Kyllingefilet i tynde strimler
6 Rødløg i både (ca. 450 g)
450 g Broccoli i store store buketter og stokken i små tern
250 g Cherrytomater
3 spsk Sojasauce, fx ponzu med lemon
2 spsk Fiskesauce
½ tsk Groft salt
2 dl Kviste af kruspersille
Tilbehør
260 g Lunt naanbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk