Kylling og grøntsager i wok

Kylling og grøntsager i wok

30 min
Vil du gøre det super nemt for dig selv, er det en god idé at lave mad i wok - du har det hele samlet i én gryde. Og så er wokretter typisk fyldt med masser af skønne grøntsager.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-og-grontsager-i-wok/

Sådan gør du

Hvidløgsdressing
  • Vend fraiche sammen med de øvrige ingredienser og stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.
Kylling og grøntsager
  • Lad halvdelen af olien blive varm i en wok eller stegegryde.
  • Steg kyllingekødet i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Tag kødet op og lad resten af olien blive varm i wokken.
  • Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt broccoli og tomater og steg i yderligere ca. 3 min.
  • Tilsæt sojasauce, fiskesauce, det stegte kyllingekød og salt og varm retten godt igennem.
  • Vend persillekviste i og server med hvidløgsdressing og lune naanbrød.

Du kan vælge grøntsager efter sæson. Denne version er bedst om sommeren, hvor der er danske tomater, broccoli og rødløg. Om vinteren og efteråret kan du fx bruge rodfrugter, kål og æbler.

Energiindhold for hele retten:

6613 kJ / 1581 kcal

Næringsindhold pr. 100g

333 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 48 % 9,4 g
Fedt: 25,5 % 2,3 g

Ingredienser

Hvidløgsdressing
2 dl Fraiche
2 Små hakkede fed hvidløg
1 dl Hakket persille
½ tsk Groft salt
Kylling og grøntsager
1 spsk Rapsolie
200 g Kyllingefilet i tynde strimler
6 Rødløg i både (ca. 450 g)
450 g Broccoli i store store buketter og stokken i små tern
250 g Cherrytomater
3 spsk Sojasauce, fx ponzu med lemon
2 spsk Fiskesauce
½ tsk Groft salt
2 dl Kviste af persille
Tilbehør
Lune naanbrød