Kylling og grøntsager

Kylling og grøntsager

30 min
Kylling og grøntsager hører til på danskernes Top 10 over livretter. Kylling og grøntsager er et vidt begreb, men her er en let, hurtig og farverig version, som forhåbentlig er til glæde for hele familien. Kylling og grøntsager behøver ikke smage ens hver gang - prøv at skifte lidt med valg af grøntsager og tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-og-grontsager/

Sådan gør du

Hvidløgsdressing
  • Vend fraiche sammen med de øvrige ingredienser og stil dressingen tildækket i køleskabet til servering.
  • Smag til.
Kyllingefileter
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved svag varme i ca. 8 min. - vend af og til.
  • Tag kødet op og hold det varmt.
Grøntsager
  • Lad resten af smørret smelte i sauterpanden.
  • Steg løgene ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt broccoli, tomater og salt og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Pynt grøntsagerne med persillekviste og server med stegte kyllingefileter, hvidløgsdressing og lunt naanbrød.

Steg en hel kylling, eller mange kyllingelår i ovnen, mens du tilbereder grøntsagerne på panden. Så har du ekstra kylling til aftensmaden i morgen.

Energiindhold for hele retten:

7710 kJ / 1843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 34,6 % 7,6 g
Kulhydrat: 37,5 % 8,3 g
Fedt: 27,9 % 2,8 g
Mere inspiration

Prøv endnu en udgave af kylling og grøntsager - med lidt mere grønt.

Ingredienser

Prøv en version med flere {grøntsager}
Hvidløgsdressing
2 dl Fraiche
2 Små hakkede fed hvidløg
1 dl Hakket kruspersille
½ tsk Groft salt
Kyllingefileter
15 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøntsager
10 g Smør
450 g Broccoli i buketter og stokken i små tern
4 Rødløg i både (ca. 300 g)
250 g Cherrytomater
1 tsk Groft salt
2 dl Kviste af kruspersille
Tilbehør
260 g Lunt naanbrød