Osteomelet med tomatsalsa

Osteomelet med tomatsalsa

Lækker og velsmagende omelet med ost og krydret tomatsalsa, der både er nem og hurtig at lave.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Tomatsalsa

2 Tomater i kvarte
½ Løg i både
1 Fed hvidløg
½ spsk Sød chilisauce
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Sukker

Osteomelet

2 Æg
2 dl Frosne, optøede majs
2 spsk Mælk
¼ tsk Groft salt
25 g Smør til stegning
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Fintklippet purløg

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Kom alle ingredienser i en food processor/hurtighakker og hak dem ved højeste hastighed i ca. 10 sek. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Osteomelet

  • Kom æg, majs, mælk og salt i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld æggeblandingen på panden og drys osten over. Bag omeletten ved jævn varme, skub let rundt i æggeblandingen mens omeletten stivner, ca. 3 min.

Ved serveringen

  • Lad halvdelen af omeletten glide over på et fad og fold resten over. Server salsaen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3697 kJ / 884 kcal

Næringsindhold pr. 100g

631 kJ / 151 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,9 % 7,4 g
Kulhydrat: 15,1 % 5,6 g
Fedt: 65 % 11,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/osteomelet-med-tomatsalsa/