Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

30 min
Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

Skøn ret med ris og svinekød som kan varieres efter årstid.

Ingredienser

Rissalat

4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
3 dl Basmatiris

Sennepsschnitzler

4 Skinkeschnitzler (ca. 400 g)
1 spsk Dijon-honningsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
½ Skrællet kinaradise i små tynde både (ca. 250 g)
200 g Radiser i tynde både
1 spsk Æbleeddike
1 bundt Finthakkede forårsløg (ca. 100 g)
1 Mangofrugt i grove tern (ca. 200 g)
2 spsk Fintstrimlede mynteblade
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Dressing

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
¼ tsk Groft salt

Sådan gør du

Rissalat

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.

Sennepsschnitzler

  • Smør skinkeschnitzlerne med sennep og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider ca. 1 min. Steg dem færdige ved svag varme 2-3 min. på hver side.
  • Vend kinaradise og radiser i æbleeddiken. Bland dem med forårsløg, mango og mynte, Vend grøntsager, salt og peber sammen og vend det i risene. Smag til.

Dressing

  • Rør kvark, sennep og salt sammen og smag dressingen til. Server den lune rissalat med skinkeschnitzler og kvarkdressing.

I stedet for kinaradise og mango kan du bruge jordskokker og æble.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9394 kJ / 2245 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 25,5 % 6,5 g
Kulhydrat: 47,5 % 12,1 g
Fedt: 27 % 3,1 g
Relateret video Sådan skærer man en mango.

Et nemt trick til at skære en mango.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rissalat-med-mynte-til-sennepsschnitzler/