Rugpilaf med to toppings
45 min
•
&format=webp)
En dejlig vegetarret - let og alligevel med en masse at tygge på. En god idé til en kødløs dag.
Ingredienser
Rabarbersylt med chili
300 g
Rabarber i korte stykker
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
Rugpilaf
40 g
Smør
|
|
---|---|
240 g
Perlerug (ca. 3 dl)
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
3 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
200 g
Ærter
|
Rabarberyoghurt
2 dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
3 spsk rabarbersaft (fra rabarber -sylt med chili)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
50 g
Renset rucolasalat
|
|
---|---|
50 g
Grofthakkede saltede pistacienødder
|
Sådan gør du
Rabarbersylt med chili
Rugpilaf
Rabarberyoghurt
Anretning af rugpilaf
Du kan også nyde rabarbersylten til et stykke fast gul ost eller til brie.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9830 kJ / 2349 kcal
Næringsindhold pr. 100g
517 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 10 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 58,2 % | 17,7 g |
Fedt: | 31,8 % | 4,4 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
