Rugpilaf med to toppings

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

En dejlig vegetarret - let og alligevel med en masse at tygge på. En god idé til en kødløs dag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rabarbersylt med chili

  • 300 g rabarber i korte stykker
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 40 g smør
  • 240 g perlerug (ca. 3 dl)
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 200 g ærter

Rabarberyoghurt

  • 50 g renset rucolasalat
  • 50 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarbersylt med chili

Kom rabarber, sukker, eddike og chili i en gryde og bring det i kog. Kog syltetøjet ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til rabarberne er kogt ud. Smag til. Tag 3 spsk af den tynde rabarbersaft fra til senere.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skyl perlerugen godt og svits den sammen med løgene i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog rugperler og løg ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tilsæt forårsløg og ærter, tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Rabarberyoghurt

Vend yoghurt, de 3 spsk rabarbersaft og salt sammen. Smag rabarberyoghurten til.

Hæld eventuelt overskydende væde fra rugpilaffen og kom den i en skål lagvis med rucola. Drys med pistacienødder og server pilaffen med rabarbersylt og rabarberyoghurt, så man selv kan komme på efterhånden, som man spiser.

Tip

Du kan også nyde rabarbersylten til et stykke fast gul ost eller til brie.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 63,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag