Rugpilaf med to toppings

45 min
Rugpilaf med to toppings

En dejlig vegetarret - let og alligevel med en masse at tygge på. En god idé til en kødløs dag.

Ingredienser

Rabarbersylt med chili

300 g Rabarber i korte stykker
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 spsk Mørk balsamicoeddike
1 spsk Finthakket rød chilipeber

Rugpilaf

40 g Smør
240 g Perlerug (ca. 3 dl)
3 Grofthakkede løg (ca. 300 g)
3 dl Vand
1 tsk Groft salt
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
200 g Ærter

Rabarberyoghurt

2 dl Yoghurt 10%
3 spsk rabarbersaft (fra rabarber -sylt med chili)
½ tsk Groft salt
50 g Renset rucolasalat
50 g Grofthakkede saltede pistacienødder

Sådan gør du

Rabarbersylt med chili

  • Kom rabarber, sukker, eddike og chili i en gryde og bring det i kog.
  • Kog syltetøjet ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til rabarberne er kogt ud. Smag til.
  • Tag 3 spsk af den tynde rabarbersaft fra til senere.

Rugpilaf

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Skyl perlerugen godt og svits den sammen med løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt vand og salt og kog rugperler og løg ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min.
  • Tilsæt forårsløg og ærter, tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Rabarberyoghurt

  • Vend yoghurt, de 3 spsk rabarbersaft og salt sammen. Smag rabarberyoghurten til.

Anretning af rugpilaf

  • Hæld eventuelt overskydende væde fra rugpilaffen og kom den i en skål lagvis med rucola. Drys med pistacienødder og server pilaffen med rabarbersylt og rabarberyoghurt, så man selv kan komme på efterhånden, som man spiser.

Du kan også nyde rabarbersylten til et stykke fast gul ost eller til brie.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9830 kJ / 2349 kcal

Næringsindhold pr. 100g

517 kJ / 124 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 10 % 3,1 g
Kulhydrat: 58,2 % 17,7 g
Fedt: 31,8 % 4,4 g
Relateret video Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

https://www.arla.dk/opskrifter/rugpilaf-med-to-toppings/