Smørrebrød med æg og rejer

30 min
Smørrebrød med æg og rejer

En ægte dansk klassiker. Smørrebrød med æg og rejer - næsten ligesom vi plejer. Smørrebrød er dejligt nemt, kan varieres i det uendelige, og du kan bruge rester fra køleskabet på en ny måde. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad.

Ingredienser

Karsemayo

2 dl Rapsolie
2 dl Karse
1 Æggeblomme
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet hvid peber
¼ tsk Hvidvinseddike
4 Æg
4 Rugbrød
200 g Rejer

Pynt

Karse
Sort flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Karsemayo

  • Kom olie og karse i en blender, og blend det ved højeste hastighed i ca. 1 min.
  • Kom blandingen i en sigte og sigt den grønne olie fra - kassér karsen.
  • Pisk æggeblommen godt med salt, peber, eddike og 1 tsk af olien. Pisk langsomt resten af olien i, - i en tynd stråle.
  • Smag til og stil mayonnaisen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
  • Kog imens æggene i 8 min. - og lad dem køle af. Pil æggene og skær dem i halve.
  • Læg æggene på rugbrødsskiverne, og fordel rejer og mayonnaise herpå og pynt med karse, salt og peber og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11024 kJ / 2635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1285 kJ / 307 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,7 % 8,8 g
Kulhydrat: 17,2 % 13 g
Fedt: 71,1 % 24,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-ag-og-rejer/