Avocado med rejer og stenbiderrogn

15 min
Avocado med rejer og stenbiderrogn

Hvem siger at det skal være kompliceret at lave en lækker frokost? En nem og hurtig rejemad med et tvist, som alle med garanti vil elske!

Ingredienser

2 Avocadoer
2 skiver Rugbrød
¼ tsk Tørrede chiliflager
200 g Afdryppede rejer i lage
4 spsk Fraiche
3 spsk Stenbiderrogn
2 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber

Pynt

Klippet purløg

Sådan gør du

  • Flæk avocadoerne, fjern sten og skræl. Skær avocadoerne i skiver og rugbrødsskiverne i 8 kvarte.

Ved serveringen

  • Læg avocadoskiverne på brødskiverne og drys med chiliflager. Fordel rejer, fraiche og stenbiderrogn ovenpå. Dryp med citronsaft og drys med salt og peber. Pynt med purløg og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4170 kJ / 997 kcal

Næringsindhold pr. 100g

590 kJ / 141 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 21,9 % 7,6 g
Kulhydrat: 26,4 % 9,2 g
Fedt: 51,7 % 8,2 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/avocado-med-rejer-og-stenbiderrogn/