Marinerede rejer og kulørt salat
45 min

Marinerede rejer og kulørt salat

Sødt, surt, salt, stærkt og mildt....mange forskellige smagsindtryk samler sig i denne smukke, kulørte forret som oven i købet er nem at lave.
Bedømmelse (111 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede rejer og kulørt salat

Sødt, surt, salt, stærkt og mildt....mange forskellige smagsindtryk samler sig i denne smukke, kulørte forret som oven i købet er nem at lave.

Antal portioner

Marinerede rejer

  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 4 spsk finthakkede friske korianderblade
  • 300 g rejer i lage

Limedressing

Kulørt salat

  • ½ agurk
  • ½ moden mangofrugt i stave
  • ½ avocado
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 8 tynde skiver ristet italienske flutes

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Marinerede rejer

Bland chili, limesaft og korianderblade i en skål. Hæld rejerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede rejer i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Limedressing

Pisk cremefraiche, limesaft og salt luftigt med en håndmixer. Smag til. Kom dressingen i en plastikpose egnet til madvarer og læg den i køleskabet.

Kulørt salat

Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skindet og skær avocadoen i skiver på tværs. Vend dem i limesaft. Anret avocado med limesaft, mango og agurk på 4 tallerkener og drys med rødløg.

Klip et lille hjørne af plastikposen med limedressing og tryk små "dutter" af dressing ud på den kulørte salat.

Læg de ristede fluteskiver på tallerkenerne og anret de marinerede rejer på brødet - lige inden serveringen. Pynt den kulørte salat med koriander og server.

Tips

De marinerede rejer, limedressingen og den kulørte salat kan stå tildækket i køleskabet et par timer, så du kun mangler at anrette og riste brød.

I stedet for den friske koriander kan du bruge basilikum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne friske ret vil en hvidvin med både sødme og god syre være rigtig fin. Find en riesling "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad