Marinerede rejer og kulørt salat

Marinerede rejer og kulørt salat

45 min
Sødt, surt, salt, stærkt og mildt....mange forskellige smagsindtryk samler sig i denne smukke, kulørte forret som oven i købet er nem at lave.

Sådan gør du

Marinerede rejer
  • Bland chili, limesaft og korianderblade i en skål. Hæld rejerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede rejer i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Limedressing
  • Pisk cremefraiche, limesaft og salt luftigt med en håndmixer. Smag til. Kom dressingen i en frysepose og læg den i køleskabet.
Kulørt salat
  • Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skindet og skær avocadoen i skiver på tværs. Vend dem i limesaft. Anret avocado med limesaft, mango og agurk på 4 tallerkener og drys med rødløg.
  • Klip et lille hjørne af posen med limedressing og tryk små toppe af dressing ud på den kulørte salat.
  • Læg de ristede fluteskiver på tallerkenerne og anret de marinerede rejer på brødet - lige inden serveringen.

De marinerede rejer, limedressingen og den kulørte salat kan stå tildækket i køleskabet et par timer, så du kun mangler at anrette og riste brød.

Energiindhold for hele retten:

4612 kJ / 1102 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24 % 6,8 g
Kulhydrat: 30,9 % 8,7 g
Fedt: 45,1 % 5,9 g
Mere inspiration

Vild med rejer? Her får du opskriften på den klassiske rejecocktail.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Marinerede rejer
1 spsk Finthakket mild rød chilipeber
2 spsk Friskpresset limesaft
4 spsk Finthakket frisk koriander eller basilikum
300 g Rejer i lage
Limedressing
1 dl Creme fraiche 38%
1 tsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt
Kulørt salat
½ Agurk
½ Moden mangofrugt i stave
½ Avocado
1 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Finthakket rødløg
8 Tynde skiver ristet italienske flutes