Speltgrød med hybenmarinerede pærer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Grød med masser af power og smag - perfekt til dig, der gerne vil kræse lidt ekstra om morgenmaden.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter mælk
  • 100 g parboiled spelt (ca. 1¼ dl)
  • 100 g speltflager (ca. 3 dl)
  • ¾ tsk groft salt

Hybenmarinerede pærer

  • ½ dl vand
  • 8 hele nelliker
  • 2 skrællede pærer, fx conference
  • 125 g hybenmarmelade (ca. 1 dl)

Pynt

  • fintstrimlet pæreskal og friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mælk, speltkerner og -flager i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til. Tilsæt salt og smag til. Kog speltgrøden uden låg 2-4 min. hvis den er for tynd.

Hybenmarinerede pærer

Bring imens vand og nelliker i kog i en gryde. Tilsæt pæretern og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra pærerne og vend dem sammen med hybenmarmeladen.

Server de lune hybenmarinerede pærer til den varme speltgrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 9 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: