Speltgrød med hybenmarinerede pærer - Opskrifter - Arla

Speltgrød med hybenmarinerede pærer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Grød med masser af power og smag - perfekt til dig, der gerne vil kræse lidt ekstra om morgenmaden.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter mælk
  • 100 g parboiled spelt (ca. 1¼ dl)
  • 100 g speltflager (ca. 3 dl)
  • ¾ tsk groft salt

Hybenmarinerede pærer

  • ½ dl vand
  • 8 hele nelliker
  • 2 skrællede pærer, fx conference
  • 125 g hybenmarmelade (ca. 1 dl)

Pynt

  • fintstrimlet pæreskal og frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mælk, speltkerner og -flager i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til. Tilsæt salt og smag til. Kog speltgrøden uden låg 2-4 min. hvis den er for tynd.

Hybenmarinerede pærer

Bring imens vand og nelliker i kog i en gryde. Tilsæt pæretern og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra pærerne og vend dem sammen med hybenmarmeladen.

Server de lune hybenmarinerede pærer til den varme speltgrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 9 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: