Chiagrød

4 timer
Arbejdstid: 10 min
Chiagrød

Her får du opskriften på en helt simpel og lækker chiagrød - perfekt til morgenbordet. Chiagrød er nem morgenmad som kan forberedes dagen før. Denne chiagrød er lavet på mælk, chiafrø og lidt honning - og når blandingen er blevet til en cremet grød, blandes den med skyr. Og herefter har du en skøn, cremet og blød chiagrød, som du for eksempel kan toppe med en syrlig bærkompot og en sprød granola.

Ingredienser

2 spsk Chiafrø
1 dl Mælk
1 tsk Honning eller 1 tsk vaniljesukker
1 dl Skyr naturel

Topping

Granola og bærkompot

Sådan gør du

  • Rør chiagrød godt sammen med mælk og honning i et glas , og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.
  • Vend skyr i chiablandingen og server chiagrøden med granola og en syrlig bærkompot.

Du kan lave chiagrød med alle slags mælk, fx skummetmælk, minimælk, letmælk eller sødmælk - og naturligvis også laktosefri mælk. Det samme gælder for skyr, som findes i flere varianter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

871 kJ / 208 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 38,7 % 8,6 g
Kulhydrat: 27,1 % 6,1 g
Fedt: 34,2 % 3,5 g
Relateret video

Chiagrød er nem morgenmad som kan forberedes dagen før. Denne chiagrød er lavet på mælk, chiafrø og lidt honning - og når blandingen er blevet til en cremet grød, blandes den med skyr.

https://www.arla.dk/opskrifter/chiagrod1/