Spinatpesto

15 min
Spinatpesto

En lækker og billigere variant af den klassiske basilikumpesto, da de dyre pinjekerner er erstattet af solsikkekerner.

Ingredienser

50 g Solsikkekerner (ca. 1 dl)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
75 g Skyllede babyspinatblade
1½ dl Vand
1 dl Smagsneutral olie, fx rapsolie
2 Små fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min. Tag dem af panden og lad dem køle lidt af.
  • Kom de ristede solsikkekerner og de øvrige ingredienserne i en blender og blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Smag til og stil pestoen tildækket i køleskabet til servering.

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Rør evt. lidt ekstra olie eller vand i, hvis pestoen er blevet tyk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6335 kJ / 1514 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1336 kJ / 319 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,3 % 8,1 g
Kulhydrat: 1,9 % 1,5 g
Fedt: 87,8 % 31,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpesto/