Spinatpesto

Spinatpesto

15 min
En lækker og billigere variant af den klassiske basilikumpesto, da de dyre pinjekerner er erstattet af solsikkekerner.

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min. Tag dem af panden og lad dem køle lidt af.
  • Kom de ristede solsikkekerner og de øvrige ingredienserne i en blender og blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Smag til og stil pestoen tildækket i køleskabet til servering.
Velbekomme!
Tips

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Rør evt. lidt ekstra olie eller vand i, hvis pestoen er blevet tyk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7796 kJ / 1863 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1645 kJ / 393 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 8,5 % 8,3 g
Kulhydrat: 12,6 % 12,2 g
Fedt: 78,9 % 35 g

Ingredienser

Solsikkekerner (ca. 1 dl)
50 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Skyllede babyspinatblade
75 g
Vand
1½ dl
Smagsneutral olie, fx rapsolie
1 dl
Små fed hvidløg
2
Groft salt
½ tsk