Spinatpesto
15 min
•
&format=webp)
En lækker og billigere variant af den klassiske basilikumpesto, da de dyre pinjekerner er erstattet af solsikkekerner.
Ingredienser
50 g
Solsikkekerner (ca. 1 dl)
|
---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
75 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
1½ dl
Vand
|
|
1 dl
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
2
Små fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Rør evt. lidt ekstra olie eller vand i, hvis pestoen er blevet tyk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6335 kJ / 1514 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1336 kJ / 319 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10,3 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 1,9 % | 1,5 g |
Fedt: | 87,8 % | 31,8 g |
