Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander
30 min
•
Sprøde tortilla pandekager med farverige grøntsager og saftigt "flået" kylligekød - den lette version af pulled chicken. Hertil en dejlig krydret dip med inspiration fra tex mex køkkenet.
Ingredienser
Mexikansk dip
|
2 dl
Fraiche
|
|
|---|---|
|
50 g
Finthakket rød peberfrugt
|
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
|
¾ tsk
Stødt chili
|
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
|
½ tsk
Sukker
|
Tortillas med kylling
|
500 g
Rensede kyllingefilet
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Rapsolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
8
Mellem fuldkornstortillaer
|
|---|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
|
|
|---|---|
|
2
Modne avocadoer i lange skiver (ca. 200 g)
|
|
|
1
Rød peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 150 g)
|
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
8
Syltede jalapenos
|
|
|---|---|
|
2
Limefrugter i både
|
Sådan gør du
Mexikansk dip
Tortillas med kylling
Tips
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
508 kJ / 121 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,5 g |
| Protein: | 8,5 g |
| Fedt: | 4,3 g |
| Kulhydrat: | 12 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.