Thaiinspireret ostemad

30 min
Thaiinspireret ostemad

Dejlig knasende ostemad - sprødt knækbrød med god ost, mangokompot og saltet agurk.

Ingredienser

Mangokompot

50 g Mangofrugt i tern
1 dl Vand
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
1 tsk Limeskal (usprøjtet)
50 g Agurk i små tern
1 Lille rødløg i tynde skiver
1 tsk Fint salt
4 skiver Skæreost
2 skiver Knækbrød
1 dl Frisk koriander

Sådan gør du

Mangokompot

  • Bring mango, vand, chili og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Lad det simre ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. Vær opmærksom på, at kompotten ikke koger tør, tilsæt evt. mere vand. Lad mangokompotten køle af og vend limeskal i.
  • Vend imens agurk og løg med salt, og lad grøntsagerne stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Skyl godt og dup dem tørre. Læg osten på knækbrødet og fordel mangokompot, agurk, løg og koriander herpå.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1451 kJ / 347 kcal

Næringsindhold pr. 100g

366 kJ / 88 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,6 % 5,7 g
Kulhydrat: 42,3 % 9,1 g
Fedt: 31,1 % 3,1 g
Relateret video Sådan skærer du mango.

Et nemt trick til at skære en mango.

https://www.arla.dk/opskrifter/thaiinspireret-ostemad/