Tomatsalat med mynte på tomatpandebrød

Tomatsalat med mynte på tomatpandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Tomat med tomat på....Her får du tomat for alle pengene, både i salaten og i brødet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsalat med mynte

  • 600 g tomater i tern
  • 2 grønt æbler i små tern, fx granny smith (ca. 250 g)
  • 2 finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
  • 50 g mørke rosiner
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Salatost tern 50+
  • 2 dl strimlede friske mynteblade

Tomatpandebrød

  • 50 g groft rugmel (ca. 1 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)
  • 1½ dl mælk
  • 5 spsk tomatsalsa
  • 15 g smør

Pynt

  • friske mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatsalat med mynte

Kom tomater, æbler, løg og rosiner i en skål og bland det med eddike, salt og peber. Vend, med let hånd, salatost og mynteblade i salaten lige inden serveringen.

Tomatpandebrød

Bland rugmel, bagepulver, salt og sigtermel (hold lidt sigtemel tilbage).Tilsæt mælk og tomatsalsa og slå dejen sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. rsten af melet. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter). Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, 2-3 min. på hver side. Bag de sideste pandebrød på samme måde. Hold brødene lune under en tallerken.

Læg de 4 lune tomatpandebrød på tallerkener og fordel tomatsalaten på brødene. Server straks.

Frysetip

Brødene kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %

Print

Andre gode forslag