Vafler med cremefraiche og syltetøj

Vafler med cremefraiche og syltetøj

45 min
Lad børnene komme med i køkkenet og nyd de sprøde vaffelhjerter med hele familien.

Sådan gør du

  • Del æggene og pisk hviderne stive.
  • Bland mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Kom mælk og øl i og pisk det sammen.
  • Tilsæt æggeblommer, revet citronskal og smeltet smør.
  • Vend til sidst de piskede hvider i dejen.
  • Varm vaffeljernet godt igennem og kom lidt fedtstof på.
  • Hæld ca. 1 dl dej på, luk jernet sammen og bag vaflerne lysebrune på begge sider. Fortsæt med resten af smørret og dejen.
  • Server vaflerne lune med kold cremefraiche og syltetøj til.
Mere inspiration

Endnu en variation af de skønne vafler - kan man få for mange vafler?

Vafler
45 min
Vafler
(370)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9987 kJ / 2387 kcal

Næringsindhold pr. 100g

765 kJ / 183 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,7 % 22,3 g
Fedt: 40,4 % 8,4 g

Ingredienser

Æg
3
Hvedemel (ca. 4½ dl)
250 g
Groft salt
½ tsk
Vaniljesukker
2 tsk
Bagepulver
1½ tsk
Mælk
1½ dl
Pilsnerøl
1 dl
Revet citronskal (usprøjtet)
½ tsk
Smeltet smør
25 g
Smør til stegning
10 g
Tilbehør
4 dl
Syltetøj, fx brombær- eller solbær
200 g