Vild andelever - andelever stegt som vildt
30 min

Vild andelever - andelever stegt som vildt

Andelever med en blanding af stegt bacon, blandede svampe og løg tilføjet fløde, ribsgelé og lidt hvidskimmelost - det er gode sager!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vild andelever - andelever stegt som vildt

Andelever med en blanding af stegt bacon, blandede svampe og løg tilføjet fløde, ribsgelé og lidt hvidskimmelost - det er gode sager!

Antal portioner
  • 100 g bacon i små tern
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 100 g blandede svampe i mundrette bidder, fx champignon, shiitake og østershat
  • 50 g renset rucolasalat

Pynt

  • groftkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g letristet durumbrød

Fremgangsmåde:

Kom baconternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme og steg baconen i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 1 min. Kom svampene i panden og steg i endnu 3 min. Tag svampeblandingen op.

Lad andefedtet blive varmt i panden. Drys andeleverne med salt og peber og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Kom svampeblandingen tilbage i panden sammen med fløde, ribsgelé og brie. Bring retten i kog og kog den ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.

Anret den vilde andelever i skåle eller små dybe tallerkener sammen med rucolasalaten. Server straks med letristet brød.

Tip

Andelever kan erstattes af kyllingelever og andefedt af smør.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne delikate ret vil en hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace (gerne grand cru) være et helt perfekt match. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til and