Perlespelt med glaserede løg og andebryst

Perlespelt med glaserede løg og andebryst

30 min
Der er lidt, men godt kød til den dejlige cremede perlespelt med hytteost. Hytteosten er fuld af protein, så det kommer du ikke til at mangle.
https://www.arla.dk/opskrifter/perlespelt-med-glaserede-log-og-andebryst/

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  • Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på andebrystet og drys med salt og peber.
  • Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte.
  • Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend andebrystet og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 min.
  • Skær kødet i meget tynde skiver - lige inden serveringen.
  • Lad imens smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 1 min. eller til eddiken er fordampet.
  • Vend den varme perlespelt med hytteost, rå løg og persille (gem lidt til pynt). Kom speltkernerne i et fad og anret de glaserede løg på toppen. Server andebrystet ved siden af.
Tip
  • Hvis I er en meget kødspisende familie, kan det være I synes, der skal være 2 andebryster.
Energiindhold for hele retten:

8228 kJ / 1967 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 26,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 67,7 % 16,8 g
Fedt: 5,4 % 0,6 g
Mere inspiration

Lækker julemad, hvor både andebryst og rødkål tilberedes i ovnen.

Ingredienser

320 g Perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl Vand
1 tsk Groft salt
1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
6 Rødløg i både (ca. 500 g)
1 dl Mørk balsamicoeddike
1 spsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Pynt
Hakket rødløg og
Bredbladet persille