Perlespelt med glaserede løg og andebryst

Nøglehulsmærket opskrift

Perlespelt med glaserede løg og andebryst

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Der er lidt, men godt kød til den dejlige cremede perlespelt med hytteost. Hytteosten er fuld af protein, så det kommer du ikke til at mangle.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 6 rødløg i både (ca. 500 g)
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket rødløg og
  • bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på andebrystet. Drys med salt og peber. Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend andebrystet og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 min. Skær kødet i meget tynde skiver - lige inden serveringen.

Lad imens smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 1 min. eller til eddiken er fordampet.

Vend den varme perlespelt med hytteost, rå løg og persille (gem lidt til pynt). Kom speltkernerne i et fad og anret de glaserede løg på toppen. Server andebrystet ved siden af.

Tip

Hvis I er en meget kødspisende familie, kan det være I synes, der skal være 2 andebryster.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag