Montadito med andebryst og karamelliserede forårsløg
1 timer

Montadito med andebryst og karamelliserede forårsløg

Spansk tapas der minder om bruschetta; her med aioli, stegt andebryst og løg. Mums!
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Montadito med andebryst og karamelliserede forårsløg

Spansk tapas der minder om bruschetta; her med aioli, stegt andebryst og løg. Mums!

Tapasret

Antal portioner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Aioli - hvidløgsmayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl rapsolie
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ flute i tynde skiver (ca. 75 g)

Karamelliserede forårsløg

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk sukker
  • 2 forårsløg i kvarte (ca. 50 g)
  • 1 nip fint salt

Fremgangsmåde:

Rids skindet på andebrystet og drys det med salt og peber. Kom andebrystet i en pande med skindsiden nedad og steg det ved jævn varme i ca. 12 min. Vend det og steg kødsiden i ca. 15 min., til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og lad det hvile i ca. 10 min.

Aioli - hvidløgsmayonnaise

Pisk æggeblommen godt med hvidløg, salt, peber og halvdelen af citronsaften samt 1 spsk af olien. Pisk resten af olien i, i en tynd stråle. Smag evt. til med resten af citronen, salt og peber. Stil aiolien tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Kom olien i en pande og rist brødskiverne i ca. 1 min. på begge sider. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Karamelliserede forårsløg

Kom olie og sukker i panden og lad sukkeret smelte ved jævn varme. Kom forårløgene i panden og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er karamelliserede.

Smør brødskiverne med lidt af aiolien. Skær andebrystet i tynde skiver og fordel dem på brødskiverne sammen med forårsløgene. Server straks.

Tips

Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Gem resten af aiolien tildækket i køleskabet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 72 %
Print