Montadito med andebryst og karamelliserede forårsløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

1 timer

Spansk tapas der minder om bruschetta; her med aioli, stegt andebryst og løg. Mums!

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Aioli - hvidløgsmayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl rapsolie
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ flute i tynde skiver (ca. 75 g)

Karamelliserede forårsløg

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk sukker
  • 2 forårsløg i kvarte (ca. 50 g)
  • 1 nip fint salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids skindet på andebrystet og drys det med salt og peber. Kom andebrystet i en pande med skindsiden nedad og steg det ved jævn varme i ca. 12 min. Vend det og steg kødsiden i ca. 15 min., til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og lad det hvile i ca. 10 min.

Aioli - hvidløgsmayonnaise

Pisk æggeblommen godt med hvidløg, salt, peber og halvdelen af citronsaften samt 1 spsk af olien. Pisk resten af olien i, i en tynd stråle. Smag evt. til med resten af citronen, salt og peber. Stil aiolien tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Kom olien i en pande og rist brødskiverne i ca. 1 min. på begge sider. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Karamelliserede forårsløg

Kom olie og sukker i panden og lad sukkeret smelte ved jævn varme. Kom forårløgene i panden og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er karamelliserede.

Smør brødskiverne med lidt af aiolien. Skær andebrystet i tynde skiver og fordel dem på brødskiverne sammen med forårsløgene. Server straks.

Tips

Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Gem resten af aiolien tildækket i køleskabet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: