Nem chokoladekage i bradepande

Nem chokoladekage i bradepande

60+ min
Opskrift på en nem chokoladekage i bradepande - lige til at servere! Prøv en virkelig lækker chokoladekage med glasur og evt. krymmel. Børne- og voksenvenlig chokoladekage i bradepande, som hurtigt hitter hos de lækkersultne og chokoladekagetrængende. chokoladekagen er super nem at lave - hæld alle ingredienserne i skålen på samme tid, pisk dem sammen og så i ovnen!

Sådan gør du

Kagedej
  • Bland sukker, mel, kakao, vanilje og bagepulver sammen i en skål.
  • Hæld smeltet smør, æg og kogende vand heri. Pisk blandingen med en håndmixer - til den er ensartet og uden klumper (dejen er meget tynd, det skal den være).
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm).
  • Bag chokoladekagen nederst i ovnen og lad den afkøle i bradepanden.
Glasur
  • Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage.
  • Pynt med krymmel og spiseligt glimmer og server chokoladekagen direkte fra bradepanden.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. NB! Lad kagen blive i ovnen til den er gennembagt, i nogle ovne skal den bage op til 15 min. mere.
Mere inspiration

Kender du chokoladekagen med den spøjse navn? Den du ved nok... En anden nem og lækker chokoladekage med en skøn kokostopping.

Den du ved nok
45 min
Den du ved nok
(143)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Du kan sagtens bage chokoladekagen dagen før den skal spises. Pak bradepanden med kagen ind i en stor frysepose og stil den i køleskabet til serveringen.

Serveringsforslag

Server evt. chokoladekagen med friske bær og vaniljeis, for at få en frisk og afkølende sommerdessert.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20919 kJ / 5000 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1471 kJ / 352 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,4 % 2,9 g
Kulhydrat: 56,3 % 48,7 g
Fedt: 40,3 % 16 g

Ingredienser

Kagedej
Sukker (ca. 4 dl)
350 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Kakaopulver
4 spsk
Vaniljesukker
1 spsk
Bagepulver
1 spsk
Smør - smeltet
250 g
Æg
3
Kogende vand
2 dl
Glasur
Flormelis (ca. 4 dl)
200 g
Vand
3 spsk
Pynt
Evt. kulørt krymmel og/eller spiseligt glimmer