Æbleflæsk-æbler
45 min

Æbleflæsk-æbler

Nyd æbleflæsk til and, svinekød eller kogt torsk. Eller kolde som pålæg med et stykke groft rugbrød.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbleflæsk-æbler

Nyd æbleflæsk til and, svinekød eller kogt torsk. Eller kolde som pålæg med et stykke groft rugbrød.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 25 g blødt smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk finthakket kruspersille
  • friskkværnet peber
  • 4 store æbler, fx ingrid marie

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i ét lag i en bradepande og steg dem midt i ovnen. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Bland smørret med løg, persille, peber og de små baconstykker. Skær evt. et lille stykke af æblernes bund, så de kan stå uden at vælte. Skær toppen af æblerne og gem dem til låg. Udhul æblerne med et parisiennejern eller en lille ske – der må ikke gå hul i bunden. Fordel fyldet i de udhulede æber. Læg æblelågene på toppen og stil de fyldte æbler i et ovnfast fad. Bag dem midt i ovnen.

Tip

Æbleflæsk-æblerne er gode som tilbehør til fx andebryst, flæskesteg eller kogt torsk. De er også gode til julefrokosten eller på en buffet.

Stegetid for bacon

Ca. 18 min. ved 225°.

Bagetid for æbler

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %
Print