Æbleflæsk-æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Nyd æbleflæsk til and, svinekød eller kogt torsk. Eller kolde som pålæg med et stykke groft rugbrød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)
  • 25 g blødt smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk finthakket kruspersille
  • friskkværnet peber
  • 4 store æbler, fx ingrid marie

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg baconskiverne i ét lag i en bradepande og steg dem midt i ovnen. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Bland smørret med løg, persille, peber og de små baconstykker. Skær evt. et lille stykke af æblernes bund, så de kan stå uden at vælte. Skær toppen af æblerne og gem dem til låg. Udhul æblerne med et parisiennejern eller en lille ske – der må ikke gå hul i bunden. Fordel fyldet i de udhulede æber. Læg æblelågene på toppen og stil de fyldte æbler i et ovnfast fad. Bag dem midt i ovnen.

Stegetid for bacon

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Stegetid for æbler

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Æbleflæsk-æblerne er gode som tilbehør til fx andebryst, flæskesteg eller kogt torsk. De er også gode til julefrokosten eller på en buffet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag