Æblekage med bagt creme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

1 timer

Æblekagen er med creme af bagt creme fraiche. Prøv den også med pærer.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g smør
  • 1½ dl sukker
  • 1 æg
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og vend dette i. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform - ca. 24 cm i diameter. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 10 minutter.

Fyld

Skræl, fjern kernerne og skær æblerne i både. Pisk fraiche, sukker og æg sammen.Tag kagen ud af ovnen og hæld fyldet på. Fordel æblebådene over fyldet. Bages i yderligere 30-35 minutter.

Lad kagen køle af. Sigt eventuelt lidt flormelis over.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan anvende pærer i stedet for æbler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: