Æblekage med bagt creme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

1 timer

Æblekagen er med creme af bagt creme fraiche. Prøv den også med pærer.

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 1½ dl sukker
  • 1 æg
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og vend dette i. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform - ca. 24 cm i diameter. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 10 minutter.

Fyld

Skræl, fjern kernerne og skær æblerne i både. Pisk fraiche, sukker og æg sammen.Tag kagen ud af ovnen og hæld fyldet på. Fordel æblebådene over fyldet. Bages i yderligere 30-35 minutter.

Lad kagen køle af. Sigt eventuelt lidt flormelis over.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan anvende pærer i stedet for æbler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: