Æblekage med bagt creme
1 timer

Æblekage med bagt creme

Æblekagen er med creme af bagt creme fraiche. Prøv den også med pærer.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblekage med bagt creme

Æblekagen er med creme af bagt creme fraiche. Prøv den også med pærer.

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 1½ dl sukker
  • 1 æg
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld

Hertil

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og vend dette i. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform - ca. 24 cm i diameter. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 10 minutter.

Fyld

Skræl, fjern kernerne og skær æblerne i både. Pisk fraiche, sukker og æg sammen.Tag kagen ud af ovnen og hæld fyldet på. Fordel æblebådene over fyldet. Bages i yderligere 30-35 minutter.

Lad kagen køle af. Sigt eventuelt lidt flormelis over.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan anvende pærer i stedet for æbler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %
Print