Æblekage med kardemomme
60+ min

Æblekage med kardemomme

Tag børnene med i køkkenet og lav denne lækre lune klassiker.
Fryseegnet
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblekage med kardemomme

Tag børnene med i køkkenet og lav denne lækre lune klassiker.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 2 æg
  • 6 grønne kardemommekapsler - frøene herfra
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1¼ dl mælk
  • 3 syrlige æbler, fx jonagored

Æblelåg

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 50 g grofthakkede valnøddekerner
  • 2 syrlige æbler, fx jonagored

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Bland mel og bagepulver sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med de knuste kardemommefrø og mælk. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær æblerne i mindre stykker og vend dem i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min. Tag kagen ud og skru op for ovnen - 250°.

Æblelåg

Rør imens smør og sukker sammen og tilsæt de hakkede valnødder. Riv æblerne groft (med skræl). Læg de revne æbler som et låg over kagen og fordel nøddeblandingen i små portioner ovenpå. Bag æblekagen de sidste ca. 15 min. - stadig midt i ovnen.

Tip

Den lune æblekage smager dejligt alene, men også sammen med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° og derefter 15 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %
Print