Æbletærte med ingefærsukker og vaniljesauce
60+ min

Æbletærte med ingefærsukker og vaniljesauce

En lækker æbletærte med de smukkeste æbleroser, vaniljesauce og et strejf af ingefær. Næsten for smuk til at blive spist?
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbletærte med ingefærsukker og vaniljesauce

En lækker æbletærte med de smukkeste æbleroser, vaniljesauce og et strejf af ingefær. Næsten for smuk til at blive spist?

Antal portioner
  • 5 dl koldt vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 store, skyllede røde æbler, fx pink lady (ca. 500 g)
  • 6 plader frossen, optøet butterdej
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 25 g smør - smeltet

Pynt

  • friske citronmelisseblade
  • flormelis

Fremgangsmåde:

Hæld vand og citronsaft i en skål. Halver æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i meget tynde skiver - kasser endeskiverne. Læg æbleskiverne ned i citronvandet så de er helt dækkede.

Rul butterdejspladerne tyndt ud (ca. 10 x 40 cm). Del pladerne på langs, så du har 12 lange, smalle plader (ca. 5 x 40 cm). Bland sukker og ingefær i en skål. Smør 12 metalmuffinforme. Læg ca. 12 æbleskiver på en tallerken, dup dem for vand og tilbered dem ca. ½ min. i mikroovn - til de bliver bløde og bøjelige, men stadig faste. Smør en butterdejsplade med et tyndt lag smeltet smør og drys et tyndt lag ingefærsukker herpå. Læg ca. 12 æbleskiver langs kanten af en butterdejsplade med den buede, uskrællede side opad - æbleskiverne skal lappe ind over hinanden og den uskrællede side skal stikke ca. ½ cm op over kanten på butterdejspladen. Fold den anden kant af butterdejspladen ind over æbleskiverne og tryk butterdejen let sammen om æbleskiverne. Rul dernæst butterdejspladen med æbleskiverne forsigtigt sammen fra den ene ende, så den danner en rose. Sæt æblerosen i den smurte muffinform af metal. Gentag med de resterende 11 æbleroser. Drys æbleroserne med resten af ingefærsukkeret og bag dem midt i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Løft forsigtigt æbleroserne op af formen, stil dem tæt sammen på et fad. Drys flormelis gennem en sigte og pynt med citronmelisseblade. Server æbletærten lun med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Tips

Erstat ingefær med kanel og drys æbleroserne med kanelsukker. Tilsæt evt. frisk fintrevet ingefær i vaniljesaucen. Hvis du ikke har en mikroovn kan du hælde kogende vand over æbleskiverne og lade dem trække heri, til de bliver bløde og bøjelige.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 53 %
Print