Abrikoser i rødvin
60+ min

Abrikoser i rødvin

Enkel og frisk portionsanrettet dessert som med fordel kan tilberedes i god tid.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Abrikoser i rødvin

Enkel og frisk portionsanrettet dessert som med fordel kan tilberedes i god tid.

Opskriften gælder for 25 personer

  • 3 vaniljestænger
  • 1 flaske rødvin (ca. ¾ liter)
  • 125 g brun farin (ca. 2 dl)
  • 6 dåser halve, syltede abrikoser (a ca. 410 g)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Del vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stænger i en gryde sammen med rødvin og farin. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld abrikoserne i en sigte og lad dem dryppe af. Kom de afdryppede abrikoser i en skål og hæld den varme vinlage over. Lad abrikoserne køle af.

Tilbehør

Vend fraiche sammen med flormelis og smag til. Server abrikoserne med cremefraichen.

Tip

Abrikoserne går også fint sammen med en god ost - både gul ost og blåskimmelost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 13 %
Print