

Abrikoser i rødvin
60+ min
Enkel og frisk portionsanrettet dessert som med fordel kan tilberedes i god tid.
Ingredienser
Opskriften gælder for 25 personer
- 3 vaniljestænger
- 1 flaske rødvin (ca. ¾ liter)
- 125 g brun farin (ca. 2 dl)
- 6 dåser halve, syltede abrikoser (a ca. 410 g)
Tilbehør
-
1 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 1 dl flormelis
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Del vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stænger i en gryde sammen med rødvin og farin. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld abrikoserne i en sigte og lad dem dryppe af. Kom de afdryppede abrikoser i en skål og hæld den varme vinlage over. Lad abrikoserne køle af.
Tilbehør
Vend fraiche sammen med flormelis og smag til. Server abrikoserne med cremefraichen.
Tip
Abrikoserne går også fint sammen med en god ost - både gul ost og blåskimmelost.
Sådan flækker du en vaniljestang
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 15600 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 20,7 g
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 36 %
- Alkohol: 13 %