Andebryst med bagte figner og æblecreme
45 min

Andebryst med bagte figner og æblecreme

Figner med blåskimmelost og en varm æblesauce udgør et spændende tilbehør til andebrystet.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med bagte figner og æblecreme

Figner med blåskimmelost og en varm æblesauce udgør et spændende tilbehør til andebrystet.

Antal portioner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk groft salt

Bagte figner

Æblecreme

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 skrællet æble i små tern, fx belle de boskoop
  • 2 dl æblejuice
  • 2 spsk Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 2 dl brøndkarse (ca. 1 potte)

Tilbehør

  • 100 g dampede haricots verts
  • 300 g kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Rids skindet på andebrystet og drys det med peber. Kom andebrystet i en pande med skindsiden nedad og steg det ved jævn varme i ca. 12 min. Vend det og steg kødsiden i ca. 15 min. Tag andebrystet af panden, drys med salt og hold kødet varmt.

Bagte figner

Skær imens et kryds i toppen af hver figen og fordel osten heri. Stil de fyldte figner på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Æblecreme

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt æbletern og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt æblejuice, cremefraiche, salt og peber og blend det med en stavblender til en glat creme. Bring cremen i kog under omrøring, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog cremen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Blend æblecremen med brøndkarse, smag til og server straks.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Skær kødet i skiver fra den spidse ende.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Rødvin på nebbiolo-druen, fx Barolo eller Barbaresco, gerne lagret Kilde: Martin Nordkvist

Andre vine til and