Andebryst med blommer
1 timer

Andebryst med blommer

En skøn ret med svampe, blommer og rosmarin. Server med ovnbagte kartofler.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med blommer

En skøn ret med svampe, blommer og rosmarin. Server med ovnbagte kartofler.

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g svampe, fx shitakesvampe eller markchampignon
  • 10 modne danske blommer, fx opal eller victoria
  • 6 små friske rosmarinkviste
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dl marsala eller sherry
  • 2 spsk koldt smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg små bagte kartofler i halve - se link

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Rids andebrysterne på skindsiden, og steg dem med skindsiden nedad, ved lav varme under låg i ca. 15 min. Drys dem med salt og peber og lad dem hvile tildækket indtil servering. Gem 1 spsk andefedt.

Rens imens svampe og skær dem i kvarte. Befri blommerne for sten og skær dem i halve. Steg begge dele gyldent ved medium varme sammen med rosmarin i andefedtet. Tag svampe og blommer op og hold dem varme. Tilsæt balsamico og lad det koge næsten væk. Tilsæt vin, dæmp varmen og lad vinen koge ind i ca. 2 min. Tag panden fra varmen, og rør det kolde smør i, til saucen jævner let. Smag til med salt og peber, skær andekødet i tynde skiver, og server det sammen halve bagte kartofler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 26 %
Print