Andebryst med blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

En skøn ret med svampe, blommer og rosmarin. Server med ovnbagte kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g svampe, fx shitakesvampe eller markchampignon
  • 10 modne danske blommer, fx opal eller victoria
  • 6 små friske rosmarinkviste
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dl marsala eller sherry
  • 2 spsk koldt smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg små bagte kartofler i halve - se link

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids andebrysterne på skindsiden, og steg dem med skindsiden nedad, ved lav varme under låg i ca. 15 min. Drys dem med salt og peber og lad dem hvile tildækket indtil servering. Gem 1 spsk andefedt.

Rens imens svampe og skær dem i kvarte. Befri blommerne for sten og skær dem i halve. Steg begge dele gyldent ved medium varme sammen med rosmarin i andefedtet. Tag svampe og blommer op og hold dem varme. Tilsæt balsamico og lad det koge næsten væk. Tilsæt vin, dæmp varmen og lad vinen koge ind i ca. 2 min. Tag panden fra varmen, og rør det kolde smør i, til saucen jævner let. Smag til med salt og peber, skær andekødet i tynde skiver, og server det sammen halve bagte kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: