Andebryst med blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

En skøn ret med svampe, blommer og rosmarin. Server med ovnbagte kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g svampe, fx shitakesvampe eller markchampignon
  • 10 modne danske blommer, fx opal eller victoria
  • 6 små friske rosmarinkviste
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dl marsala eller sherry
  • 2 spsk koldt smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg små bagte kartofler i halve - se link

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids andebrysterne på skindsiden, og steg dem med skindsiden nedad, ved lav varme under låg i ca. 15 min. Drys dem med salt og peber og lad dem hvile tildækket indtil servering. Gem 1 spsk andefedt.

Rens imens svampe og skær dem i kvarte. Befri blommerne for sten og skær dem i halve. Steg begge dele gyldent ved medium varme sammen med rosmarin i andefedtet. Tag svampe og blommer op og hold dem varme. Tilsæt balsamico og lad det koge næsten væk. Tilsæt vin, dæmp varmen og lad vinen koge ind i ca. 2 min. Tag panden fra varmen, og rør det kolde smør i, til saucen jævner let. Smag til med salt og peber, skær andekødet i tynde skiver, og server det sammen halve bagte kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: