Rødbedesalat med lunt andebryst

Rødbedesalat med lunt andebryst

45 min
Salaten når hele smagspaletten rundt med syrlighed fra blommeeddike, sødme fra rosiner, salt og bitterhed fra blåskimmelosten og umami (den 5. grundsmag) fra andebrystet.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle rester af fjer, og tag skindene af de 2 stykker andebryst (gem skindene).
  • Drys kødet på begge sider med 1 tsk af saltet, og lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Skær imens skindene i ca. ½ cm tynde strimler og rist dem i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme til de er sprøde.
  • Læg "andeflæskesværene" på et stykke køkkenrulle og drys dem med resten af saltet.
  • Dup kødet tørt.
  • Varm andefedtet i sauterpanden op og brun de 2 stykker andebryst ca. 1 min. på hver side.
  • Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til.
  • Tag andebryststykkerne af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Kom rødbeder og rosiner i en skål og hæld dem over med kogende vand. Lad blandingen stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra og vend eddiken sammen med rødbeder og rosiner.
  • Anret rødbeder og rosiner i et fad sammen med feldsalat. Skær andebrystkødet i tynde skiver og fordel dem på salaten sammen med osteternene. Drys med "andeflæskesvær" og server rødbedesalaten mens den er lun.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9729 kJ / 2325 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29,8 % 7,1 g
Kulhydrat: 54,3 % 13 g
Fedt: 15,9 % 1,7 g

Ingredienser

Andebryster med skind (ca. 600 g)
2
Groft salt
1½ tsk
Skrællede rødbeder i stave (ca. 1 kg)
5
Mørke rosiner, fx jumbo rosiner (ca. g)
100 g
Kogende vand
1 liter
Eddike, fx blommeeddike
2 spsk
Renset feldsalat i buketter
1½ liter
75 g
Tilbehør
Landbrød
240 g