Anderillette
Anderillette er en skøn frokost- eller forret at servere, fx på julebordet. Som man måske kan høre på navnet, stammer rillette fra Frankrig. Rilletten er et dejligt magert og smagfuldt alternativ til den traditionelle danske sylte. Når du laver rillette, er det vigtigt at bruge kød, som indeholder bindevæv - det er det, som binder rilletten sammen. Derfor består vores anderillette også både af andelår og svinekam. Andelårene giver en fin smag, det samme gør svinekammen og så indeholder den mere bindevæv end andelårene. Anderilletten tage nogle timer at tilberede, men den passer sig selv en hel del af tiden. Og så kan du lave anderilletten i god tid, da den sagtens kan tåle at blive frosset.
Ingredienser
Anderillette
2
Andelår (ca. 600 g)
|
|
---|---|
½ kg
Nakkekam af gris - uden svær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sorte peberkorn
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1 spsk
Frisk timian eller 1 tsk tørret timian
|
|
4 dl
Vand
|
Tilbehør
Flute eller rugbrød
|
|
---|---|
Tyttebærsyltetøj, cornichoner, sennep og/eller rødbeder
|
Sådan gør du
Anderillette
Ved servering af anderillette.
Det er svært at sige, hvor mange personer rilletten er til, da man typisk vil servere den som en del af en julefrokost. Et pænt lag rillette på et stykke rygbrød vejer ca. 50 g - så har du en idé om hvor langt den rækker.
Du kan smøre anderillette på små tynde skiver ristet rugbrød eller rugbrødschips. Pynt fx med tynde skiver cornichoner og brøndkarse og server som snack eller tapas.
Anderilletten kan fryses. Tø rilletten op i køleskabet fra dag til dag og stil den på køkkenbordet en times tid før serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12795 kJ / 3058 kcal
Næringsindhold pr. 100g
844 kJ / 202 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 22 % | 10,9 g |
Kulhydrat: | 0,2 % | 0,1 g |
Fedt: | 77,8 % | 17,8 g |