Anderillette

Anderillette

60+ min Forret Frokost
Fryseegnet
Anderillette er en skøn frokost- eller forret at servere, fx på julebordet. Som man måske kan høre på navnet, stammer rillette fra Frankrig. Rilletten er et dejligt magert og smagfuldt alternativ til den traditionelle danske sylte. Når du laver rillette, er det vigtigt at bruge kød, som indeholder bindevæv - det er det, som binder rilletten sammen. Derfor består vores anderillette også både af andelår og svinekam. Andelårene giver en fin smag, det samme gør svinekammen og så indeholder den mere bindevæv end andelårene. Anderilletten tage nogle timer at tilberede, men den passer sig selv en hel del af tiden. Og så kan du lave anderilletten i god tid, da den sagtens kan tåle at blive frosset.
Mere inspiration

Har du tid og lyst, så er et hjemmebagt rugbrød ikke så tosset til anderillet.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(39)
Velbekomme!
Frysetip

Anderilletten kan fryses. Tø rilletten op i køleskabet fra dag til dag og stil den på køkkenbordet en times tid før serveringen.

Tip

Det er svært at sige, hvor mange personer rilletten er til, da man typisk vil servere den som en del af en julefrokost. Et pænt lag rillette på et stykke rygbrød vejer ca. 50 g - så har du en idé om hvor langt den rækker.

Serveringsforslag

Du kan smøre anderillette på små tynde skiver ristet rugbrød eller rugbrødschips. Pynt fx med tynde skiver cornichoner og brøndkarse og server som snack eller tapas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10894 kJ / 2604 kcal

Næringsindhold pr. 100g

719 kJ / 172 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 29,8 % 12,6 g
Kulhydrat: 0,3 % 0,1 g
Fedt: 69,9 % 13,6 g

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise