Confiterede andelår
Confiteret and - eller confit de carnard, som opskriften hedder på fransk - er smørmørt andekød, der konserveres i 1 døgn. I vores opskrift på confiteret and skal der kræses om andelårene - og gerne over 2 dage. Til gengæld får du de saftigste andelår - helt oplagt til julemiddagen eller som rester til en andeburger.
Ingredienser
Confiterede andelår
8
Andelår
|
|
---|---|
2 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Grofthakket frisk timian
|
|
1 dl
Grofthakket frisk rosmarin
|
1½ kg
Andefedt
|
---|
2 tsk
Flagesalt
|
---|
Sådan gør du
Confiterede andelår
Ved servering
Hvis du confiterer flere andelår end der står i opskriften, behøver du ikke nødvendigvis købe ekstra andefedt, men lårene skal være næsten dækkede af fedt. Hvis andefedtet ikke dækker andelårene helt, er det en god idé at vende dem undervejs.
Det er en god idé at sigte det brugte og stadig flydende andefedt og opbevare det på køl. Brug det som stegefedt til en ny portion andelår - eller noget helt andet, fx rødkål, frikadeller eller andet kød. Du kan også fryse det til senere brug, så bliver det ikke harsk.
Hvis de confiterede andelår er HELT dækket af fedt, holder de sig flere uger i køleskabet. Du kan også fryse de confiterede andelår (med det fedt, der hænger ved).
Confit de Canard er en fransk ret fra Gascogne. "Confire" er fransk for "at konservere" og beskriver altså konserverings- og tilberedningsmetoden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
94762 kJ / 22649 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2379 kJ / 569 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 5 % | 7 g |
Kulhydrat: | 0 % | 0 g |
Fedt: | 95 % | 61,1 g |