Ca. 3 timer ved 120°.
Hvis du confiterer flere andelår end der står i opskriften, behøver du ikke nødvendigvis købe ekstra andefedt, men lårene skal være næsten dækkede af fedt. Hvis andefedtet ikke dækker andelårene helt, er det en god idé at vende dem undervejs.
De confiterede andelår holder sig flere uger i køleskabet, hvis de blot er HELT dækkede af fedt. Så det er en god idé at lave en større portion, når du er i gang. Du kan også fryse de confiterede andelår (blot med det fedt, der hænger ved).
Det er en god ide at si det brugte og stadig flydende andefedt. Det kan bruges til at stege fx rødkål (men også andre grøntsager) i - du kan også stege frikadeller eller andet kød i andefedt.
61621 kJ / 14728 kcal
1986 kJ / 475 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 4,4 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 1,6 % | 1,9 g |
Fedt: | 94 % | 50,4 g |
Prøv også at confitere hvidløg
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
4
Andelår
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Grofthakkede friske rosmarinkviste
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
1 kg
Andefedt
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2
Julesalat
|
|
---|---|
2
Appelsiner - fileter heraf
|
|
75 g
Ristede valnøddekerner
|
Brøndkarse
|
---|