Confiterede andelår

Confiterede andelår

60+ min Hovedret
Confiterede andelår er andelår, der dækkes af andefedt og steges i ovnen, hvilket gør dem super møre og lækre. Confiterede andelår er oplagte på julefrokostbordet, men kan også supplere den hele and juleaften, hvis der er rift om andelårene. Confit de canard er en ret, hvor hele anden er confiteret - men i denne opskrift er det altså andelårene, det drejer sig om .
Mere inspiration

Prøv også at confitere hvidløg

Confiteret hvidløg
Ny
60+ min
Confiteret hvidløg
(2)
Velbekomme!
Tilberedningstip

Hvis du confiterer flere andelår end der står i opskriften, behøver du ikke nødvendigvis købe ekstra andefedt, men lårene skal være næsten dækkede af fedt. Hvis andefedtet ikke dækker andelårene helt, er det en god idé at vende dem undervejs.

Forbered i god tid

De confiterede andelår holder sig flere uger i køleskabet, hvis de blot er HELT dækkede af fedt. Så det er en god idé at lave en større portion, når du er i gang. Du kan også fryse de confiterede andelår (blot med det fedt, der hænger ved).

Bemærk

Det er en god ide at si det brugte og stadig flydende andefedt. Det kan bruges til at stege fx rødkål (men også andre grøntsager) i - du kan også stege frikadeller eller andet kød i andefedt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

52298 kJ / 12500 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1686 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 7,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 1,8 % 1,8 g
Fedt: 90,4 % 41,2 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser