Appelsinkage med citronglasur
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Saftig sandkage med smag af både appelsin og citron. En dejlig opskrift på appelsinkage - som smager skønt med den friske citronglasur. Er du heldig at have flotte små forme, kan du lave flere små kager i stedet for én stor.
Ingredienser
|
10 g
Blødt smør - til formen
|
|
|---|---|
|
½ dl
Kokosmel
|
|
100 g
Smør
|
|
|---|---|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 dl
Kvark fraiche eller græsk yoghurt
|
|
|
4 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet) (ca. 2)
|
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
Citronglasur
|
250 g
Flormelis
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
|
Flormelis
|
|---|
Sådan gør du
Citronglasur
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan fordele dejen i flere små kageforme. Reducér da bagetiden.
Er du vild med safran, kan du erstatte smagen af appelsin med safran. Udblød et brev safran (ca. ½ g) i 1 spsk cognac og tilsæt det til dejen sammen med ½ dl vand i stedet for appelsinsaft.
Fryseegnet uden glasur
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1327 kJ / 317 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 4,5 g |
| Fedt: | 10,6 g |
| Kulhydrat: | 50,5 g |