Aspargessuppe med fisk og vilde ris
45 min

Aspargessuppe med fisk og vilde ris

Fisk og vilde ris giver god smag og fylde til denne lækre cremede suppe som er god året rundt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med fisk og vilde ris

Fisk og vilde ris giver god smag og fylde til denne lækre cremede suppe som er god året rundt.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g vilde ris (ca. 3 dl)
  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 330 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g skrubbe- eller rødspættefileter i mundrette bidder
  • 7 forårsløg i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både
  • 240 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Hæld vandet fra risene og damp dem tørre.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Tilsæt fisk, løg og salt. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad suppen trække på køkkenbordet 2-3 min., til fisken er fast og hvid.

Ved serveringen

Fordel halvdelen af de varme ris i portionsskåle. Hæld suppe med fyld over risene og drys med peber. Hertil limebåde og brød. Server resten af risene og suppen ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 17 %
Print