Bagt laks med hytteost og rødbeder

45 min
Bagt laks med hytteost og rødbeder

Lækkert krydret laks med farverigt tilbehør. Hytteostsalsaen passer perfekt til.

Ingredienser

800 g Skrællede rødbeder i både
600 g Skrællede kartofler i både
25 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
½ tsk Herbes de Provence
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 spsk Tomatsalsa
¼ tsk Fint salt

Pynt

Frisk koriander

Tilbehør

150 g Groft brød

Sådan gør du

  • Vend rødbeder og kartofler sammen med smør på en plade med bagepapir og drys med salt.
  • Bag kartofler og rødbeder midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad.
  • Kom krydderierne på laksen og bag den på en rist over grøntsagerne - de sidste 15 min. af bagetiden (ca. ½ time i alt).
  • Vend hytteost, salsa og salt sammen og server det sammen med den varme laks sammen og de bagte grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10877 kJ / 2600 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 40,7 % 11,3 g
Fedt: 34,4 % 4,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-laks-med-hytteost-og-rodbeder/