Bagt mango med mandelcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

45 min

Vanilje, mandler og mango en skøn mundfuld.

Ingredienser

Antal portioner

Mandelcreme

  • ½ vaniljestænger
  • 50 g smuttede mandler
  • 5 spsk lyst rørsukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 15 g smør
  • 2 skrællede modne mangofrugter i tynde skiver (ca. 500 g)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelcreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Blend mandler, sukker og vaniljekorn til en jævn blanding. Tilsæt smør og æg og blend ganske kort. Tag blandingen over i en skål og vend melet i.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg mangoskiverne i ca. 3 min. Fordel den stegte mango i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og dæk frugten med mandelcreme. Bag desserterne på en plade midt i ovnen, til mandellåget er fast og gyldent.

Server desserten lun med iskold flødeskum.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 64 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid portvin eller sød vin fra Bordeaux (fx. Sauternes) Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til vanilje