Bagt mango med mandelcreme

Bedømmelse

(24 vurderinger)

45 min

Vanilje, mandler og mango en skøn mundfuld.

Ingredienser

Antal portioner

Mandelcreme

  • ½ vaniljestænger
  • 50 g smuttede mandler
  • 5 spsk lyst rørsukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 15 g smør
  • 2 skrællede modne mangofrugter i tynde skiver (ca. 500 g)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelcreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Blend mandler, sukker og vaniljekorn til en jævn blanding. Tilsæt smør og æg og blend ganske kort. Tag blandingen over i en skål og vend melet i.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg mangoskiverne i ca. 3 min. Fordel den stegte mango i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og dæk frugten med mandelcreme. Bag desserterne på en plade midt i ovnen, til mandellåget er fast og gyldent.

Server desserten lun med iskold flødeskum.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 64 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid portvin eller sød vin fra Bordeaux (fx. Sauternes) Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til vanilje