

Bagt mango med mandelcreme
45 min
Vanilje, mandler og mango en skøn mundfuld.
Ingredienser
Antal portioner
Mandelcreme
- ½ vaniljestang
- 50 g smuttede mandler
- 5 spsk lyst rørsukker
- 75 g blødt smør
- 1 æg
- 3 spsk hvedemel
- 15 g smør
- 2 skrællede modne mangofrugter i tynde skiver (ca. 500 g)
Tilbehør
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Mandelcreme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Blend mandler, sukker og vaniljekorn til en jævn blanding. Tilsæt smør og æg og blend ganske kort. Tag blandingen over i en skål og vend melet i.
Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg mangoskiverne i ca. 3 min. Fordel den stegte mango i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og dæk frugten med mandelcreme. Bag desserterne på en plade midt i ovnen, til mandellåget er fast og gyldent.
Server desserten lun med iskold flødeskum.
Bagetid
Ca. 20 min. ved 200°.
Sådan pisker du flødeskum
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 15,1 g
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 64 %
Vin match
Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig
Hvid portvin eller sød vin fra Bordeaux (fx. Sauternes) Kilde: Martin Nordkvist
Lidt mere om vin til vanilje