Bagt torsk med sennepsdressing
30 min

Bagt torsk med sennepsdressing

Ahhh...dejlig fisk bagt i ovnen. Serveret med frisk sennepsdressing og sauterede persillerødder med pærer, citron og timian.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt torsk med sennepsdressing

Ahhh...dejlig fisk bagt i ovnen. Serveret med frisk sennepsdressing og sauterede persillerødder med pærer, citron og timian.

Antal portioner
  • 500 g renset torskefilet uden skind
  • 10 g smør
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner

Sød sennepsdressing

  • 15 g smør
  • 6 persillerødder i stave (ca. 400 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 uskrællede pærer i både, fx clara frijs (ca. 200 g)
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g rensede babyspinatblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Del torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel små smørklatter på fiskestykkerne og drys med citronskal, salt og peber. Kom de hakkede nødder i et lille ovnfast fad og stil dem ved siden af fisken. Bag fisk og nødder midt i ovnen.

Sød sennepsdressing

Vend kvark, sennep, vand og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits persillerødderne i ca. 4 min. Tilsæt citronsaft, pærer, timian og salt og steg i yderligere ca. 1 min. Anret persillerødder og pærer i et fad på en bund af spinatblade og drys med de ristede hasselnødder. Server sammen med sennepsdressing, den bagte fisk og brød.

Bagetid

Sæt fisk og nødder i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 12 min. - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,3 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 26 %
Print