Nytårstorsk - bagt torsk med sennepssauce
&format=webp)
Skøn klassisk Nytårstorsk, selvfølgelig helt perfekt til nytårsaften, men også til andre tider på året, når torsk skal have hovedrollen. Der bliver i mange danske hjem serveret torsk som en del af nytårsmenuen. Ofte serveres Nytårstorsken med sennepssauce og rødbeder som her. Der er forskel på om torsken bages, dampes eller koges. Vi bager vores Nytårstorsk, men har du en åben flaske hvidvin, kan du med fordel give 1 dl til nytårstorsken. Saucen giver et blidt og syrligt modspil til den sarte smag af torsk og sennepskornene er lækre, sprøde og knasende - den ultimative sennepssauce.
Ingredienser
Marinerede rødbeder
25 g
Smør
|
|
---|---|
4
Rødbeder i små tern (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Torsk
600 g
Torskeloin
|
|
---|---|
25 g
Smør - smeltet
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sennepssauce
1½ tsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Vand
|
|
3 spsk
Hele gule sennepsfrø
|
|
6
Finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
|
|
200 g
Koldt smør i små stykker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Friske krydderurter
|
|
---|---|
100 g
Stegte bacontern
|
|
4
Blødkogte vagtelæg (kogtetid 2.5 min.)
|
Sådan gør du
Marinerede rødbeder
Torsk
Sennepssauce
Sådan anretter du Nytårstorsk
Tilsæt 1 dl hvidvin til det ovnfaste fad med torsk, og få en mere dampet udgave af nytårstorsk.
Hvis du ikke serverer torsken som del af en menu, men som selvstændig ret, bør du servere 1 kg kogte kartofler til som tilbehør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14170 kJ / 3387 kcal
Næringsindhold pr. 100g
751 kJ / 179 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 14,6 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 14,5 % | 6,4 g |
Fedt: | 70,9 % | 14,4 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
