Nytårstorsk - bagt torsk med sennepssauce

Nytårstorsk - bagt torsk med sennepssauce

45 min Hovedret
Skøn klassisk Nytårstorsk, selvfølgelig helt perfekt til nytårsaften, men også til andre tider på året, når torsk skal have hovedrollen. Der bliver i mange danske hjem serveret torsk som en del af nytårsmenuen. Ofte serveres Nytårstorsken med sennepssauce og rødbeder som her. Der er forskel på om torsken bages, dampes eller koges. Vi bager vores Nytårstorsk, men har du en åben flaske hvidvin, kan du med fordel give 1 dl til nytårstorsken. Saucen giver et blidt og syrligt modspil til den sarte smag af torsk og sennepskornene er lækre, sprøde og knasende - den ultimative sennepssauce.
Mere inspiration

Dejlig dessert, der også kan bruges en festlig aften.

Citronsorbet
60+ min
Citronsorbet
(18)
Velbekomme!
Tip

Tilsæt 1 dl hvidvin til det ovnfaste fad med torsk, og få en mere dampet udgave af nytårstorsk.

Tip

Hvis du ikke serverer torsken som del af en menu, men som selvstændig ret, bør du servere 1 kg kogte kartofler til som tilbehør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13283 kJ / 3175 kcal

Næringsindhold pr. 100g

704 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16 % 6,6 g
Kulhydrat: 12,2 % 5,1 g
Fedt: 71,8 % 13,7 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser