Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

60+ min
Let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.

Sådan gør du

Dagen før - saltning af torsk
  • Læg torsken på et stykke film.
  • Fordel først saft, salt, sukker og til sidst limeskal jævnt på torsken.
  • Pak den ind og lad den ligge i køleskabet til dagen efter.
Rugbrødschips
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til.
  • Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt.
  • Prøv at folde rugbrødsskiverne, mens de køler, så de kan formes i ønsket form.
På dagen - sennepscreme
  • Pisk fløden til et let skum og rør de 2 slags sennep og limeskal i.
  • Stil sennepscremen tildækket i køleskabet.
Anretning af tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
  • Skræl bladsellerien i lange tynde strimler med en kartoffelskræller og halver dem.
  • Hvis det er svært at strimle hele bladsellerien kan du skære det sidste i små tern.
  • Vend æblerne i limesaft.
  • Fjern filmen fra fisken og skær den i tynde skiver.
  • Anret torskeskiverne tæt på midten af tallerkenerne, smør dem med sennepscreme og læg herpå æbler og bladselleri.
  • Pynt med rød skovsyre og server sammen med de sprøde rugbrødschips.
Mere inspiration

Sprøde, salte, lækre rugbrødschips.

Rugbrødschips
20 min
Rugbrødschips
(7)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5939 kJ / 1419 kcal

Næringsindhold pr. 100g

612 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,9 % 6,4 g
Kulhydrat: 22,9 % 8,2 g
Fedt: 59,2 % 9,8 g

Ingredienser

Torskefilet uden skind og ben (frosset min. 24 timer)
300 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ spsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Sukker
1 tsk
Rugbrødschips
Smør
20 g
Meget tynde skiver rugbrød (ca. 50 g)
6
Flagesalt
2 tsk
På dagen - sennepscreme
1½ dl
Dijon-honningsennep
1½ spsk
Grov sennep
1½ tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Bladselleri (ca. 150 g)
3 stilke
Rødt æble i meget tynde både, fx coxorange (ca. 200 g)
Friskpresset limesaft
1 spsk
Pynt
Rød skovsyre