Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

60+ min
Let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/torsaltet-torsk-med-sennepscreme-og-sprodt/

Sådan gør du

Dagen før - saltning af torsk
  • Læg torsken på et stykke film.
  • Fordel først saft, salt, sukker og til sidst limeskal jævnt på torsken.
  • Pak den ind og lad den ligge i køleskabet til dagen efter.
Rugbrødschips
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til.
  • Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt.
  • Prøv at folde rugbrødsskiverne, mens de køler, så de kan formes i ønsket form.
På dagen - sennepscreme
  • Pisk fløden til et let skum og rør de 2 slags sennep og limeskal i.
  • Stil sennepscremen tildækket i køleskabet.
Anretning af tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
  • Skræl bladsellerien i lange tynde strimler med en kartoffelskræller og halver dem.
  • Hvis det er svært at strimle hele bladsellerien kan du skære det sidste i små tern.
  • Vend æblerne i limesaft.
  • Fjern filmen fra fisken og skær den i tynde skiver.
  • Anret torskeskiverne tæt på midten af tallerkenerne, smør dem med sennepscreme og læg herpå æbler og bladselleri.
  • Pynt med rød skovsyre og server sammen med de sprøde rugbrødschips.
Energiindhold for hele retten:

5828 kJ / 1393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

600 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 23,4 % 8,2 g
Fedt: 58,4 % 9,5 g
Mere inspiration

Sprøde, salte, lækre rugbrødschips.

Rugbrødschips
20 min
Rugbrødschips
(17)

Ingredienser

300 g Torskefilet uden skind og ben (frosset min. 24 timer)
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
1 tsk Sukker
Rugbrødschips
20 g Smør
6 Meget tynde skiver rugbrød (ca. 50 g)
2 tsk Flagesalt
På dagen - sennepscreme
1½ dl Piskefløde
1½ spsk Dijon-honningsennep
1½ tsk Grov sennep
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
3 stilke Bladselleri (ca. 150 g)
Rødt æble i meget tynde både, fx coxorange (ca. 200 g)
1 spsk Friskpresset limesaft
Pynt
Rød skovsyre