Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
60+ min

Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

Let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

Let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.

Antal portioner

Dagen før - saltning af torsk

  • 300 g torskefilet uden skind og ben (frosset min. 24 timer)
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker

Rugbrødschips

  • 20 g smør
  • 6 meget tynde skiver rugbrød (ca. 50 g)
  • 2 tsk flagesalt

På dagen - sennepscreme

  • 3 stilke bladselleri (ca. 150 g)
  • 1½ rødt æble i meget tynde både, fx cox orange (ca. 200 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Dagen før - saltning af torsk

Læg torsken på et stykke film. Fordel først saft, salt, sukker og til sidst limeskal jævnt på torsken. Pak den ind og lad den ligge i køleskabet til dagen efter.

Rugbrødschips

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til. Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt. Prøv at folde rugbrødsskiverne, mens de køler, så de kan formes i ønsket form.

På dagen - sennepscreme

Pisk flødefraiche til et let skum og rør de 2 slags sennep i. Stil sennepscremen tildækket i køleskabet.

Skræl bladsellerien i lange tynde strimler med en kartoffelskræller og halver dem. Hvis det er svært at strimle hele bladsellerien kan du skære det sidste i små tern. Vend æblerne i limesaft. Fjern filmen fra fisken og skær den i tynde skiver. Anret torskeskiverne tæt på midten af tallerkenerne, smør dem med sennepscreme og læg herpå æbler og bladselleri. Pynt med rød skovsyre og server sammen med de sprøde rugbrødschips.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 49 %
Print