Bagte rodfrugter med bacon

Bagte rodfrugter med bacon

45 min
Bagte rodfrugter smager bare godt....bagte rodfrugter med bacon smager bare rigtig, rigtig godt.

Sådan gør du

Stegetid for bacon:

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Stegetid for rodfrugter:

Ca. 35 min. ved 225° - varmluft.

  • Skær baconen i tern, kom dem i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt. Steg baconen øverst i ovnen og rodfrugterne nederst. Tag baconen ud efter ca. 20 min eller når den er sprød og gylden. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle. Tag de bagte rodfrugter ud af ovnen, træk den tørrede timian af kvistene og bland timian, bacon og fedtstof med rodfrugterne.
  • Kom de bagte rodfrugter med bacon i et fad og server sammen med rugbrød og fedtstof.
Energiindhold for hele retten:

9732 kJ / 2326 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 13,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 45,4 % 11,7 g
Fedt: 41,1 % 4,9 g

Ingredienser

300 g Bacon
500 g Skrællede rødbeder i stave (ca. g)
6 Skrællede persillerødder i stave (ca. 500 g)
6 Skrællede gulerødder i stave (ca. 500 g)
10 Kviste af frisk timian
1¼ tsk Groft salt
50 g Hvidløgssmør
Pynt
Kviste af frisk timian
Tilbehør
240 g Rugbrød
25 g Hvidløgssmør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk