Bagte rodfrugter med kylling og oliven
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Bagte rodfrugter med kylling og oliven

En herlig ovnret med de skønne danske rodfrugter, piftet op med lidt inspiration fra landene omkring Middelhavet i form af oliven og olivenolie.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rodfrugter med kylling og oliven

Nøglehulsmærket opskrift

En herlig ovnret med de skønne danske rodfrugter, piftet op med lidt inspiration fra landene omkring Middelhavet i form af oliven og olivenolie.

Antal portioner
  • 700 g skrubbede kartofler i tynde stave
  • 3 skrællede gulerødder i grove stykker
  • 300 g skrællede rødbeder i grove stykker
  • 5 rødløg i både
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g rensede kyllingeinderfileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatdressing

  • 75 g små sorte oliven, fx nicoise
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Vend kartofler, gulerødder, rødbeder og løg i olien på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag grøntsagerne midt i ovnen.

Lad olien blive varm i en pande. Del kyllingeindefileterne på langs og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme og ca. 2 min. ved jævn varme - vend af og til. Tag inderfileterne af panden, drys med salt og peber og hold kødet varmt.

Tomatdressing

Vend kvark, hakkede tomater, hvidløg og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Vend de bagte rodfrugter sammen med kyllingekød og oliven og anret det i et stort fad. Drys med persille og server med tomatdressingen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 23 %
Print