Bagte søde kartofler med sprøde kikærter og broccolipesto
1 timer

Bagte søde kartofler med sprøde kikærter og broccolipesto

Skulle man vove springet og servere en dejlig vegetarret.....også til gæster. Her er i hvert tilfælde knald på både smag, farver og konsistenser.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte søde kartofler med sprøde kikærter og broccolipesto

Skulle man vove springet og servere en dejlig vegetarret.....også til gæster. Her er i hvert tilfælde knald på både smag, farver og konsistenser.

Antal portioner

Søde kartofler

  • 4 store søde kartofler (ca. 1 kg)

Sprøde kikærter

  • 1 dåse kikærter i vand (ca. 400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt

Broccolipesto

Søde kartofler, fortsat

  • 1 1 lille bakke karse
  • 150 g granatæblekerner

Fremgangsmåde:

Søde kartoler

Skrub de søde kartofler godt og læg dem i en bradepande. Bag kartoflerne nederst i ovnen, til de er møre.

Sprøde kikærter

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt. Bland det godt sammen, og fordel kikærterne på en plade med bagepapir. Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde - rør i dem af og til.

Broccolipesto

Kom imens broccolien i kogende vand og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Lad broccolien dryppe af i et dørslag og lad den køle af. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til blandingen er nogenlunde glat. Stil broccolipestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Søde kartofler, fortsat

Tag kartoflerne ud, skær et stort kryds i hver og træk skindet til side. Læg de søde kartofler i 4 ovnfaste flade skåle og fordel salt, smør og ost i kartoflerne. Grill dem øverst i ovnen, lige inden serveringen.

Drys lidt af de sprøde kikærter på de grillede søde kartofler. Pynt med karse i buketter og granatæblekerner og server straks sammen med den lune eller kolde broccolipesto og resten af kikærterne.

Bagetid for søde kartofler

45- 55 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for kikærter

Ca. 30 min. ved 200° - varmluft.

Grill

Ca. 3 min.

Tip

Du kan ogå lave retten med almindelige bagekartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 51 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Protein: 14 %
  • Fiber: 55,4 g
Print