Bagte søde kartofler med sprøde kikærter og broccolipesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Skulle man vove springet og servere en dejlig vegetarret.....også til gæster. Her er i hvert tilfælde knald på både smag, farver og konsistenser.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Søde kartofler

  • 4 søde kartofler (ca. 1 kg)

Sprøde kikærter

  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt

Broccolipesto

Søde kartofler, fortsat

  • 1 1 lille bakke karse
  • 150 g granatæblekerner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Søde kartoler

Skrub de søde kartofler godt og læg dem i en bradepande. Bag kartoflerne nederst i ovnen, til de er møre.

Sprøde kikærter

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt. Bland det godt sammen, og fordel kikærterne på en plade med bagepapir. Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde - rør i dem af og til.

Broccolipesto

Kom imens broccolien i kogende vand og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Lad broccolien dryppe af i et dørslag og lad den køle af. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til blandingen er nogenlunde glat. Stil broccolipestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Søde kartofler, fortsat

Tag kartoflerne ud, skær et stort kryds i hver og træk skindet til side. Læg de søde kartofler i 4 ovnfaste flade skåle og fordel salt, smør og ost i kartoflerne. Grill dem øverst i ovnen, lige inden serveringen.

Drys lidt af de sprøde kikærter på de grillede søde kartofler. Pynt med karse i buketter og granatæblekerner og server straks sammen med den lune eller kolde broccolipesto og resten af kikærterne.

Bagetid for søde kartofler

45- 55 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for kikærter

Ca. 30 min. ved 200° - varmluft.

Grill

Ca. 3 min.

Tip

Du kan ogå lave retten med almindelige bagekartofler.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag