Bagte søde kartofler med sprøde kikærter og broccolipesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Skulle man vove springet og servere en dejlig vegetarret.....også til gæster. Her er i hvert tilfælde knald på både smag, farver og konsistenser.

Ingredienser

Antal portioner

Søde kartofler

  • 4 søde kartofler (ca. 1 kg)

Sprøde kikærter

  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt

Broccolipesto

Søde kartofler, fortsat

  • 1 1 lille bakke karse
  • 150 g granatæblekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Søde kartoler

Skrub de søde kartofler godt og læg dem i en bradepande. Bag kartoflerne nederst i ovnen, til de er møre.

Sprøde kikærter

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt. Bland det godt sammen, og fordel kikærterne på en plade med bagepapir. Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde - rør i dem af og til.

Broccolipesto

Kom imens broccolien i kogende vand og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Lad broccolien dryppe af i et dørslag og lad den køle af. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til blandingen er nogenlunde glat. Stil broccolipestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Søde kartofler, fortsat

Tag kartoflerne ud, skær et stort kryds i hver og træk skindet til side. Læg de søde kartofler i 4 ovnfaste flade skåle og fordel salt, smør og ost i kartoflerne. Grill dem øverst i ovnen, lige inden serveringen.

Drys lidt af de sprøde kikærter på de grillede søde kartofler. Pynt med karse i buketter og granatæblekerner og server straks sammen med den lune eller kolde broccolipesto og resten af kikærterne.

Bagetid for søde kartofler

45- 55 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for kikærter

Ca. 30 min. ved 200° - varmluft.

Grill

Ca. 3 min.

Tip

Du kan ogå lave retten med almindelige bagekartofler.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: