Bagte søde kartofler med to slags dip

Bagte søde kartofler med to slags dip

Kartoflens naturlige søde smag kommer frem efter noget tid i ovnen og harmonerer perfekt sammen med de to slags dip.

Ingredienser

8 Små søde kartofler (ca. 1500 g)

Avocadodip med skinke

1 Avocado (ca. 225 g)
250 g Hytteost
100 g Kogt, røget skinke i strimler
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Grønkålsdip med blåskimmel

15 g Smør
75 g Finthakket grønkål
100 g Blåskimmelost
1 Lille knust fed hvidløg
1 dl Creme fraiche
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne godt og læg dem i en lille bradepande. Bag dem midt i ovnen i 50-60 min. ved 200° - traditionel ovn - til de er møre.

Avocadodip med skinke

  • Del avocadoen og fjern stenen. Mos avocadokødet og vend det sammen med hytteost, skinke, salt og peber. Smag til.

Grønkålsdip med blåskimmel

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg grønkålen ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af og til. Lad kålen køle af. Rør osten blød sammen med hvidløg og lidt af cremefraichen - rør resten af cremefraichen i sammen med grønkål, salt og peber. Smag til. Og server de to dip til de søde bagte kartofler.

Hvis de søde kartofler er store så del dem i halve og kvarte, inden du bager dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11202 kJ / 2677 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 14 % 3,9 g
Kulhydrat: 41,1 % 11,4 g
Fedt: 44,9 % 5,7 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-sode-kartofler-med-to-slags-dip/