Berberiandebryst med appelsinsauce

1 time
Berberiandebryst med appelsinsauce

Berberiandbryst med appelsinsauce - en klassiker som skal prøves

Ingredienser

skallen af ½ Appelsin i tynde strimler
1 dl Vand
2 Andebryster med skind (ca. 600 g)
Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt

Salat

1 Fintstrimlet icebergsalat
1 Pillet appelsin i små stykker

Appelsinsauce

1 dl Friskpresset appelsinsaft
2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 tsk Lys saucejævner
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 kg Aspargeskartofler

Sådan gør du

  • Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min.
  • Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  • Rids skindet på de 2 stykker andebryst, drys dem med peber, og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 min.
  • Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min., til bryststykkerne er gennemstegt.
  • Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - (gem stegeskyen).

Salat

  • Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce

  • Hæld 2 spsk af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde.
  • Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring.
  • Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen

  • Skær bryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10366 kJ / 2478 kcal

Næringsindhold pr. 100g

363 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25 % 5,3 g
Kulhydrat: 39,2 % 8,4 g
Fedt: 35,8 % 3,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/berberiandebryst-med-appelsinsauce/