Blåbærkage med citronmarengs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(55 vurderinger)

60+ min

En smagsrig kage med blåbær og citronmarengs ingen takker nej til.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 2 æg
  • 175 g sigtet speltmel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl optøede frosne blåbær
  • ¾ dl friskpresset citronsaft

Citronmarengs

Pynt

  • flormelis
  • 1 dl optøede frosne blåbær
  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer et af gangen pisk godt mellem hvert. Bland speltmel, bagepulver og blåbær sammen og rør det i dejen sammen med citronsaften. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) bagepapir i bunden.

Marengs

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere 2-3 min. Vend forsigtigt citronskallen i. Fordel marengsen på dejen og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Pynt kagen med sigtet flormelis, blåbær og citronskal. Servér kagen med flødeskum.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag