Blåbærkage med citronmarengs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

60+ min

En smagsrig kage med blåbær og citronmarengs ingen takker nej til.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 2 æg
  • 175 g sigtet speltmel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl optøede frosne blåbær
  • ¾ dl friskpresset citronsaft

Citronmarengs

Pynt

  • flormelis
  • 1 dl optøede frosne blåbær
  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer et af gangen pisk godt mellem hvert. Bland speltmel, bagepulver og blåbær sammen og rør det i dejen sammen med citronsaften. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) bagepapir i bunden.

Marengs

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere 2-3 min. Vend forsigtigt citronskallen i. Fordel marengsen på dejen og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Pynt kagen med sigtet flormelis, blåbær og citronskal. Servér kagen med flødeskum.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: