Blåbærkage med citronmarengs
60+ min

Blåbærkage med citronmarengs

En smagsrig kage med blåbær og citronmarengs ingen takker nej til.
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåbærkage med citronmarengs

En smagsrig kage med blåbær og citronmarengs ingen takker nej til.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 2 æg
  • 175 g sigtet speltmel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl optøede frosne blåbær
  • ¾ dl friskpresset citronsaft

Citronmarengs

Pynt

  • flormelis
  • 1 dl optøede frosne blåbær
  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer et af gangen pisk godt mellem hvert. Bland speltmel, bagepulver og blåbær sammen og rør det i dejen sammen med citronsaften. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) bagepapir i bunden.

Marengs

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere 2-3 min. Vend forsigtigt citronskallen i. Fordel marengsen på dejen og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Pynt kagen med sigtet flormelis, blåbær og citronskal. Servér kagen med flødeskum.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 45 %
Print