Blåmuslinger med hvidløgsflutes
45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce til muslingerne. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.
Ingredienser
Muslinger
|
1 kg
Friske blåmuslinger i skal
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør
|
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
½
Hakkede friske krydderurt fx persille, dild eller basilikum
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Hvidløgsflutes
|
4
Miniflutes (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
20 g
Blødt smør
|
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
Sådan gør du
Muslinger
Hvidløgsflutes
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Prøv også at servere pommes frites til muslingerne - moules frites er en herlig kombination.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1012 kJ / 242 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 5,9 g |
| Fedt: | 17 g |
| Kulhydrat: | 16,6 g |