Blommerelish til ost

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Blommerelish til ost

De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter. Her en nem opskrift på relish af blommer, som er fantastisk som topping på ostemaden - eller som tilbehør på ostebordet. Blomme/løg kompotten er smagt til med sukker, balsamico og stjerneanis.

Ingredienser

100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
400 g Blommer i tern
1 Grofthakket løg
3 spsk Hvid balsamicoeddike
2 Stjerneanis
¼ tsk Groft salt

Hertil

400 g Ciabattabrød
400 g Ost, fx blåskimmelost og brie

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande.
  • Lad sukkeret smelte uden omrøring, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til det er gyldent - rør i sukkeret, når det meste er smeltet og gyldent.
  • Tilsæt blommer og løg og vend dem rundt i sukkeret.
  • Kom eddike, stjerneanis og salt i panden og kog blommerelishen ved svag varme og under låg i ca. ½ time, Rør af og til, især i starten, til sukkeret er smeltet igen.
  • Tag låget af panden og kog relishen ved kraftig varme i 2-3 min. eller til relishen tykner. Test efter ca. 1 min, hvor stiv relishen er som kold.
  • Server den kolde blommerelish sammen med brød og ost.

Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14542 kJ / 3476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1018 kJ / 243 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 9,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 40,1 % 24 g
Fedt: 50,2 % 13,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blommerelish-til-ost/