Boller i karry uden kød

Boller i karry uden kød

60+ min
Boller i karry til de kødfrie dage. Bollerne består af paneer og hasselnødder, som giver et godt bid.

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Boller
  • Riv den afkølede paneer på den grove side af et rivejern. Kom osten i en skål og tilsæt hasselnødder, løg og æg og rør det sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og mos det sammen med en gaffel til en ensartet fars. Form blandingen til 16 farsboller og stil dem tildækkede på køl i 20-25 min. - så holder de formen, når de bliver kogt.
Råkost
  • Vend æblerne i citronsaft og bland gulerødder og tranebær i.
  • Bring vand i kog i en stor gryde - vandet skal kunne dække farsbollerne. Læg bollerne i det kogende vand, sænk varmen og lad dem koge ved svag varme i ca. 5 min. Tag bollerne op og lad dem dryppe af i en sigte. Bring karrysaucen i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Læg bollerne ned i den varme sauce, pynt med persille og server med ris og råkost.
Mere inspiration

Her har du den klassiske boller i karry med kød....

Boller i karry
45 min
Boller i karry
(968)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11655 kJ / 2786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 61,9 % 16 g
Fedt: 24,4 % 2,9 g

Ingredienser

Paneer
Letmælk eller sødmælk
1 liter
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Boller
Finthakkede hasselnøddekerner
50 g
Fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
1
Æg
1
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Råkost
Æble i tern (ca. 125 g)
1
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groftrevne gulerødder
400 g
Tørrede tranebær
25 g
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
Basmatiris - koges
320 g