Boller i karry uden kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Boller i karry til de kødfrie dage. Bollerne består af paneer og hasselnødder, som giver et godt bid.

Ingredienser

Antal portioner

Boller

Råkost

  • 1 æble i tern (ca. 125 g)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 400 g groftrevne gulerødder
  • 25 g tørrede tranebær

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 320 g basmatiris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Boller

Riv paneer på den grove side af et rivejern. Kom osten i en skål og tilsæt hasselnødder, løg og æg og rør det sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og mos det sammen med en gaffel til en ensartet fars. Form blandingen til 16 farsboller og stil dem tildækkede på køl i 20-25 min. - så holder de formen, når de bliver kogt.

Råkost

Vend æblerne i citronsaft og bland gulerødder og tranebær i.

Bring vand i kog i en stor gryde - vandet skal kunne dække farsbollerne. Læg bollerne i det kogende vand, sænk varmen og lad dem koge ved svag varme i ca. 5 min. Tag bollerne op og lad dem dryppe af i en sigte. Bring karrysaucen i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Læg bollerne ned i den varme sauce, pynt med persille og server med ris og råkost.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: