Boller i karry uden kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Boller i karry til de kødfrie dage. Bollerne består af paneer og hasselnødder, som giver et godt bid.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Boller

  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 æg
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Råkost

  • 1 æble i tern (ca. 125 g)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 400 g groftrevne gulerødder
  • 25 g tørrede tranebær

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 320 g basmatiris - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Boller

Riv den afkølede paneer på den grove side af et rivejern. Kom osten i en skål og tilsæt hasselnødder, løg og æg og rør det sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og mos det sammen med en gaffel til en ensartet fars. Form blandingen til 16 farsboller og stil dem tildækkede på køl i 20-25 min. - så holder de formen, når de bliver kogt.

Råkost

Vend æblerne i citronsaft og bland gulerødder og tranebær i.

Bring vand i kog i en stor gryde - vandet skal kunne dække farsbollerne. Læg bollerne i det kogende vand, sænk varmen og lad dem koge ved svag varme i ca. 5 min. Tag bollerne op og lad dem dryppe af i en sigte. Bring karrysaucen i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Læg bollerne ned i den varme sauce, pynt med persille og server med ris og råkost.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag