Boller med hytteost

Boller med hytteost

60+ min
Fryseegnet
Boller med hytteost er perfekte til madpakken, frokosten eller på farten

Sådan gør du

  • Lun mælken og hæld den i en skål.
  • Rør gæren ud heri og tilsæt vand, hytteost, olie, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen til med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 12 stykker og form dem til boller.
  • Fordel bollerne på en plade med bagepapir, pensl dem og drys med græskarkerner.
  • Bag bollerne midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13389 kJ / 3200 kcal

Næringsindhold pr. 100g

940 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 68,5 % 37,9 g
Fedt: 17,7 % 4,5 g

Ingredienser

Mælk
2 dl
Gær
50 g
Vand
2 dl
200 g
Olivenolie
2 spsk
Sukker
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Hvedemel
700 g
Pensling
Sammenpisket æg
Græskarkerner
3 spsk