Boller med hytteost

Boller med hytteost

60+ min
Fryseegnet
Boller med hytteost er perfekte til madpakken, frokosten eller på farten

Sådan gør du

  • Lun mælken og hæld den i en skål.
  • Rør gæren ud heri og tilsæt vand, hytteost, olie, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen til med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 12 stykker og form dem til boller.
  • Fordel bollerne på en plade med bagepapir, pensl dem og drys med græskarkerner.
  • Bag bollerne midt i ovnen ca. ½ time ved 200°.
Energiindhold for hele retten:

13072 kJ / 3124 kcal

Næringsindhold pr. 100g

919 kJ / 220 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 70,2 % 38 g
Fedt: 16,1 % 4 g

Ingredienser

2 dl Mælk
50 g Gær
2 dl Vand
200 g Hytteost
2 spsk Olivenolie
1 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
700 g Hvedemel
Pensling
Sammenpisket æg
3 spsk Græskarkerner